ΑΠΟ το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου «Φ»: «Προέλαση σε θάλασσα και ξηρά – Τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ, “εισβολή” και στη νεκρή ζώνη κυρίως στην περιοχή Λευκωσίας». 
– Η Τουρκία κλιμακώνει τις κινήσεις, δημιουργεί και συντηρεί κλίμα έντασης, ενεργώντας σχεδιασμένα και μεθοδικά για την επιβολή τετελεσμένων σε θάλασσα και ξηρά. Την τελευταία περίοδο έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο που βαθμηδόν διαμορφώνει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την Κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο να την εξαναγκάσει να αποδεχτεί τους τουρκικούς όρους.
Συμπτωματικά (!) την ίδια περίοδο η Κύπρος βρίσκεται υπό τις χιλιοειπωμένες συκοφαντικές κατηγορίες, από τους ίδιους κύκλους αναπαραγωγής που επαύξησαν και επέτειναν -και- την οικονομική καταστροφή.
Δυστυχώς, ο ρεβανσισμός και η δίψα της εξουσίας υπερισχύουν του κοινού κινδύνου έναντι του κοινού εχθρού. Και το χειρότερο: Υιοθετείται η όποια εισαγόμενη και βλαπτική προβοκάτσια κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας -και- από ενδημικές πολιτικο-κομματικές δυνάμεις.
Και:
Ξανά, δυστυχώς, δεν πρόκειται για αφελή και ασυνείδητο παρασυρμό, αλλά για συνειδητή κομματική μισαλλοδοξξία και αντιπαροχική υπηρεσία ιδιοτελών συμφερόντων.
Τόσες φορές παίχτηκε το ίδιο παιχνίδι στις πλάτες μας, επειδή έμαθαν όλοι οι επίβουλοι ότι εύκολα επιστρατεύεται η πέμπτη φάλαγγα.
Για πολλοστή φορά, οι φοβεροί στίχοι του Κυριάκου Χαραλαμπίδη:
«Αν ο λαός μας δεν μπορεί
ν’ αντλήσει απ’ τα δεινά του,
τότε τού δόθηκε άδικα
μια τέτοια τραγωδία!»

(Λακωνισμός με βαθύ -και βαρύ- περιεχόμενο)