To Top
23:42 Παρασκευή
25 Μαΐου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
«Αλμύρα»: Έκθεση φωτογραφίας 25 καλλιτεχνών
ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ «Αλμύρα»: Έκθεση φωτογραφίας 25 καλλιτεχνών
  21 Απριλίου 2017, 4:35 μμ  

Το ξενοδοχείο Almyra της Thanos Hotels θέλοντας να συνδράμει με το δικό του μοναδικό τρόπο στη μεγάλη γιορτή του Πάφος 2017, καθιέρωσε στις αίθουσες του διάφορα πολιτιστικά δρώμενα.

Ξένοι και ντόπιοι καλλιτέχνες φιλοξενούνται αφιλοκερδώς και παρουσιάζουν εκθέσεις ζωγραφικής, κεραμικής, φωτογραφίας, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εργαστήρια τέχνης. Σε αυτά τα πλαίσια, 25 επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι συναντιούνται και εκθέτουν αφιλοκερδώς τις φωτογραφικές τους ερμηνείες για την «αλμύρα» (Saltiness).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και ώρα 8.00μμ, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 21η Μαΐου. Ακολούθως θα μεταφερθεί στο ξενοδοχείο Anassa, όπου και θα παρουσιαστεί από τις 27 Μαΐου μέχρι την 26η Ιουνίου. Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό τμήμα της Κυπριακής Πρεσβείας στη Γερμανία, η έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης στο Μόναχο και στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τους οργανωτές της έκθεσης, η ιδέα του τίτλου της, πάρθηκε από το ίδιο μας το νησί. Η αλμύρα της θάλασσας, στο κορμί, η άμμος και το κύμα, ένα μακροβούτι,  το παιχνίδι του φωτός με το αλμυρό νερό, εικόνες και αισθήσεις που ζούμε κάθε καλοκαίρι στον τόπο μας, αλλά και εμπειρίες ταξιδιών σε άλλους τόπους.  Με αυτό το σκεπτικό ζητήθηκε από τους φωτογράφους να δώσουν τη δική τους πολυθεματική ερμηνεία κάτω από μια λέξη: Αλμύρα.

Το αποτέλεσμα σίγουρα θα ταξιδέψει τον καθένα μας σε δικές του αναμνήσεις. Σε εικόνες νοσταλγίας, αλλά και εμπειρίες που θα ήθελε να ζήσει. Θα αφεθεί η φαντασία να ερμηνεύσει σχήματα και παραστάσεις-δημιουργίες αιώνων του ξεσπάσματος του αλμυρού νερού στην ακτή.  Εικόνες αντιθέσεων, βιοπορισμός – ξεγνιασιά, αγριεμένο κύμα – γαλήνη, καθημερινότητα – στιγμή μοναδική. Ο παραλληλισμός με την «Αλμύρα» του καθενός, γιατί η αλμύρα είναι ζωή.

‘Όλα τα έσοδα της έκθεσης θα δοθούν στο ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά».

Η δράση του ιδρύματος στην Κένυα είναι σε όλους γνωστή. Ο στόχος και το επίκεντρο της φιλοσοφίας του ιδρύματος είναι να δοθεί σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη, η ευκαιρία  όχι μόνο της επιβίωσης αλλά και η δυνατότητα να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια και φροντίδα, παρέχοντας του τα απαραίτητα εφόδια για να αλλάξει τη μοίρα του, έτσι ώστε να σπάσει το φαύλο κύκλο της φτώχειας της βίας και της αρρώστιας. Παράλληλα με τη δράση του στην Κένυα, το ίδρυμα έχει επεκτείνει τη δράση του και στην Κύπρο, παρέχοντας γεύμα σε όλα τα παιδιά  16 ολοήμερων δημοτικών σχολείων και οργανώνοντας παρουσιάσεις σε παιδιά τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό με στόχο την ευαισθητοποίηση τους στα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας και την ένταξη τους σε δραστηριότητες εθελοντισμού.

Οι φωτογράφοι που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση είναι οι:

Άκης Εργατούδης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ανίκητος Χατζηχαραλάμπους, Αντιγόνη Δρουσιώτου, Αντρέας Βασιλείου, Γιάννος Ζαχαρίου, Γιώργος Ερέσσιος, Γιώργος Πανταζής, Δημήτρης Βαττής, ‘Ελενα Μιχαήλ, Ελένη Περικλέους-Κέστα, Θάνος Σαββίδης, Ιωάννα Μαρκίδου, Καρολίνα Φωτιάδου, Λουίζα Νικολαίδου, Μαρίνα Βερνίκου, Μαρίνα Σιακόλα, Μάριος Αποστολίδης,  Μάριος Καρύστιος, Μάριος Ταραμίδης, Μιχάλης Κούλουμος, Νικόλας Μιχαήλ, Τόνια Δραγούνη,  Χάρης Πελαπαισσιότης και Χριστόδουλος Παπαδόπουλος.

Επιμελητές της έκθεσης είναι οι Νικόλας Μιχαήλ και Γιώργος Πανταζής.

  Ντόρα Χριστοδούλου      Δημήτρης Βαττής   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.