Θεωρεί τον εαυτό του τυχερό, αφού από πολύ μικρή ηλικία ήξερε τι ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά. «Όταν ήμουν τεσσάρων ετών, είχα δει στο σχολείο τη βρετανική ταινία μικρού μήκους The Snowman. Ακούγοντας εκεί την υπέροχη μουσική του Howard Blake, με έπιασαν τα κλάματα: η μουσική μού είχε προκαλέσει μια απίστευτα βαθιά συγκίνηση – ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή που τη θυμάμαι μέχρι σήμερα. Έκτοτε ήθελα να γίνω συνθέτης, να μπορώ δηλαδή να αγγίζω κι εγώ τις ψυχές των ανθρώπων, όπως άγγιξε τη δική μου ο Blake», λέει ο ίδιος.
 
«Με υποτροφία της Αμερικανικής Κυβέρνησης, την οποία ευχαριστώ θερμά, είχα την τεράστια τιμή να σπουδάσω Σύνθεση στο κονσερβατόριο των ονείρων μου, το Manhattan School of Music, με τον καθηγητή της Έδρας της Σύνθεσης, δρα J. Mark Stambaugh (ίσως το λαμπρότερο μυαλό που γνώρισα ποτέ κι ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος). Παίρνοντας το Πτυχίο μου, η σχολή μού πρόσφερε πλήρη υποτροφία για να συνεχίσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, κάτι το οποίο δέχθηκα με μεγάλη χαρά».
 
Τα έξι χρόνια που έζησε στη Νέα Υόρκη ήταν για τον Άρη Αντωνιάδη τα ομορφότερα της ζωής του. «Απόλαυσα αμέτρητες συναυλίες από κορυφαίους ερμηνευτές και δημιούργησα φιλικές σχέσεις με πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους, πολλοί απ’ αυτούς εξαίρετοι καλλιτέχνες, με τους οποίους συνεργάζομαι μέχρι σήμερα».
 
Τα επόμενα σχέδιά του είναι η συνέχεια των σπουδών του σε διδακτορικό επίπεδο, στον τομέα της ιστορικής μουσικολογίας. «Ερευνητικά, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η μουσική του Μεσαίωνα. Παράλληλα, γράφω κι ενορχηστρώνω μουσική για διάφορα σύνολα στην Κύπρο και στο εξωτερικό και διδάσκω μουσική στο studio μου στη Λεμεσό. Τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα μεταβώ στη Νέα Υόρκη για μια σειρά παραστάσεων με μουσική μου».
new blood / Είναι νέοι, δημιουργούν εκεί έξω, κι αξίζει να τους γνωρίσετε
Φιλgood, τεύχος 241
Από τη Χριστίνα Σκορδή

ΦΩΤΟ: Μιχάλης Κυπριανού. Styling-Επιμέλεια: Shona Muir