Ο Παναγιώτης Μηνά και το πρώτο του άλμπουμ στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής.

«Υπάρχει μια ιστορία γύρω απ’ όλο αυτό. Δημιουργήσαμε ένα φανταστικό περιβάλλον», λέει για να εξηγήσει πως πίσω από ένα κωμικό-θρίλερ στόρι που έστησε, το «Hawaiiprus» -αυτός είναι ο τίτλος του άλμπουμ-  πραγματεύεται κοινωνικά ζητήματα της εποχής, όπως η προσφυγική κρίση, η ξενοφοβία και η μετανάστευση. 

«Σ’ ένα νησί λοιπόν, βρέθηκε ένα κουτί που είχε μέσα κασέτες με ηχογραφήσεις, διάφορα προσωπικά αντικείμενα και μια απαρχαιωμένη ψηφιακή κάμερα. Διαβάζοντας ένα ημερολόγιο που βρέθηκε σ’ αυτό, μάθαμε πως το κουτί ανήκε σε κάποιον με το όνομα Polyhaos και πως το νησί το οποίο επισκέφθηκε λεγόταν Hawaiiprus, ένας τόπος που πληττόταν από αιγυπτιακή σκόνη και υπερβολικό φως του ήλιου. Αυτός λοιπόν, ο Polyhaos, θα εξερευνούσε το νησί, θα έκανε ηχογραφήσεις και μουσικές και θα ερωτευόταν την Andrullah. Θα τον αναγκάσουν όμως να παντρευτεί την αδελφή της, τη Maritsa… Δεν ξέρουμε αν το έκανε. Υπάρχουν μόνο εικασίες για τη συνέχεια. Κάποιοι λένε πως ο Polyhaos εκδιώχθηκε, άλλοι πως δολοφονήθηκε, άλλοι πως έφυγε και δεν γύρισε εκεί ποτέ ξανά».

Πίσω στην πραγματικότητα λοιπόν… Το «Hawaiiprus» είναι ένα άλμπουμ με ηλεκτρονικές συνθέσεις, samples (δειγματοληψία), ζωντανά όργανα, ηλεκτρονικά και σύνθεσαϊζερ, που δημιουργούν ρυθμούς και προσιτές μελωδίες που κάποτε επαναλαμβάνονται και άλλοτε δημιουργούν ατμοσφαιρικά χαλιά και υφές. Το κάθε τραγούδι, δέκα στο σύνολο, αποτελεί μια ιστορία την οποία μπορεί ο ακροατής να φανταστεί όπως θελήσει, ενώ οι τίτλοι των κομματιών παραπέμπουν σε τοποθεσίες που βρίσκονται στο νησί Hawaiiprus. Όπως Oroklini Fields, Yannapah Desert, Troodoos Lakes κ.ά.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο φωτογράφος Παναγιώτης Μηνά, (Instagram@therealpannybrown), παρουσιάζει επίσημα τη μουσική του. 

Ο δίσκος παρουσιάζεται από τη νεοσύστατη ομάδα Honest Electronics, που επιμεληθηκε πρόσφατα το The Gathering Festival στα Καμπιά.  Στο συγκεκριμένο άλμπουμ ο Νίκος Στέφου επιμελήθηκε την αφίσα-εξώφυλλο με δουλειά από την εικαστικό Ραΐσσα Αγγελή.   

Το άλμπουμ θα παρουσιαστεί στις Thkio Pallies στη Λευκωσία στις 9 Αυγούστου, στις 20:00.