Απευθύνομαι στη στήλη διότι έχω κουραστεί να περιμένω και είμαι σε απελπιστική κατάσταση, επειδή προβλέπω ότι σε λίγο δεν θα έχω να φάω.
Έμεινα άνεργος και ενώ είμαι δικαιούχος επιδόματος ανεργίας, μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει χρήματα από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να εξεταστεί η αίτησή μου;
Λάκης

Για να αποφύγει να δίνει ξεχωριστή απάντηση στον κάθε δικαιούχο επιδόματος ανεργίας, το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναρτά στην επίσημη ιστοσελίδα του πληροφορίες που αφορούν στη διαδικασία ελέγχου των σχετικών αιτήσεων. Η σχετική κατάσταση ανανεώνεται κάθε βδομάδα. 
Χθες αναγραφόταν σε αυτήν ότι τώρα εξετάζονται οι αιτήσεις όσων μισθωτών τερματίστηκε η απασχόλησή τους και η περίοδος ανεργίας τους άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.
Όπως διαβάζουμε στην ίδια ιστοσελίδα, το επίδομα ανεργίας πληρώνεται στους δικαιούχους για 156 εργάσιμες ημέρες σε κάθε περίοδο διακοπής της απασχόλησης (Δευτέρα – Σάββατο).
Το επίδομα ανεργίας αρχίζει να πληρώνεται από την τέταρτη ημέρα της ανεργίας.
Σημειώνεται ότι ο αιτητής στερείται του δικαιώματός του για πληρωμή επιδόματος ανεργίας μέχρι 6 εβδομάδες αν χάσει την εργασία του από δική του υπαιτιότητα ή την εγκαταλείψει θεληματικά χωρίς δικαιολογία.
Επίσης, εάν αρνηθεί ή παραλείψει να υποβάλει αίτηση για κατάλληλη εργασία ή να αποδεχθεί κατάλληλη εργασία που του έχει προσφερθεί ή αμελήσει να επωφεληθεί ευκαιρίας για κατάλληλη εργασία.
Ακόμη, στερείται το επίδομα όταν αρνηθεί να παρακολουθήσει μαθήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης.