Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στην Λεωφόρο Ομήρου, η οποία παραμένει κλειστή για το κοινό από τον Απρίλιο του 2018.
 
Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που ανήρτησε ο Δήμος Λευκωσίας, οι εργασίες για τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στη Λεωφόρο, προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα και με την τελευταία ενημέρωση.
 
 
Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα €7,700.000. O υπόγειος χώρος στάθμευσης θα καλύψει το τμήμα της λεωφόρου από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αναστασίου Γ. Λεβέντη μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρο Ευαγόρου. 
 

Σύμφωνα με τα σχέδια, ο χώρος στάθμευσης θα είναι διώροφος και θα έχει χωρητικότητα 147 οχημάτων εκ των οποίων οκτώ θέσεις για οχήματα ΑΜΕΑ. Όπως έχει γνωστοποιήσει ο Δήμος Λευκωσίας πέραν του χώρου στάθμευσης θα κατασκευαστούν δημόσια αποχωρητήρια στο επίπεδο της τάφρου Νταβίλα (Δυτικά) καθώς και κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες που να συνδέουν τον χώρο στάθμευσης με την τάφρο και τη λεωφόρο. Το έργο περιλαμβάνει επίσης διαπλάτυνση της λεωφόρου Ομήρου και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, νέου οδοστρώματος, οδικού εξοπλισμού, φωτισμού και σήμανσης. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Επιχειρηματικό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020), τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας.

 
Πηγή: philenews