Η ζέστη θα παραμείνει σε ψηλά επίπεδα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα δήλωσε στον ACTIVE και την εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ ο μετεωρολογικός λειτουργός Μιχάλης Μούσκος, συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή για τις πυρκαγιές, οι οποίες μπορεί να προκληθούν με ιδιαίτερη ευκολία από το συνδυασμό του θερμού και ξηρού καιρού.

Ερωτηθείς για την κλιματική αλλαγή και τις συνθήκες καύσωνα που πλήττουν και άλλες χώρες της Ευρώπης, ο κύριος Μούσκος χαρακτήρισε το δικό μας καλοκαίρι μέχρι στιγμής ήπιο μέχρι φυσιολογικό.

Δεν είχαμε είπε, θερμοκρασίες στους 40 για μέρες καθώς ο καιρός συνδέεται παγκόσμια λόγω και της κλιματικής αλλαγής. «Αυτό που αναφέρει ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός είναι πιο γενικό σε ότι αφορά στα ακραία φαινόμενα στις βόρειες και δυτικές χώρες της Ευρώπης. Είναι διαφορετικό εξήγησε οι 40 βαθμοί κελσίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαφορετικά στην Κύπρο.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, υπέδειξε ο κύριος Μούσκος, λέγοντας ότι και το μέλλον προμηνύεται ακόμα πιο ζεστό με τη θερμοκρασία της γης που ανεβαίνει.

Active Radio