To Top
04:30 Τρίτη
17 Ιουλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Γεωργία Παπαλλά, Εκπαιδευτικός Προσχολικής Ηλικίας, Εθελόντρια του Πάφος 2017
ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γεωργία Παπαλλά, Εκπαιδευτικός Προσχολικής Ηλικίας, Εθελόντρια...
  31 Δεκεμβρίου 2017, 6:16 μμ  

Αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο, επέλεξε να επιστρέψει στην πόλη της αν και γνώριζε πως θα δυσκολευτεί περισσότερο στην εξεύρεση εργασίας. «Είχα μάθει όμως να ζω κοντά στη θάλασσα και αυτό δεν θα το άλλαζα ποτέ».  Όταν εντάχθηκε στις δράσεις του  Πάφος 2017, ως εθελόντρια πολλοί την ρωτούσαν γιατί το έκανε. «Η απάντησή μου ήταν και είναι απλή: “Θέλω η πόλη μου να μεταμορφωθεί.” Ήθελα η Πάφος να αγκαλιάσει τον κόσμο της και ο κόσμος της να αγκαλιάσει εκείνην, να προβάλει τον πολιτισμικό της πλούτο και να κάνει περήφανη όλη την Κύπρο.  

Απ’ όλη αυτήν μου την εμπειρία ως εθελόντρια στις πολιτιστικές δράσεις του Οργανισμού Πάφος 2017 θα κρατούσα τα πάντα», λέει σήμερα. «Κάθε λεπτό, κάθε δράση, κάθε συναίσθημα, κάθε γνωριμία, κάθε γνώση, κάθε εμπειρία που αποκτούσα. Αυτή τη στιγμή, που το αληθινό παραμύθι του Πάφος 2017 τελειώνει, θυμάμαι όλο και πιο έντονα όλα όσα έζησα κατά τη διάρκειά του: από την εγγραφή μου, την πρώτη μου συμμετοχή, τις φιλίες που προέκυψαν, τη δίψα του κόσμου που αγκάλιαζε τις εκδηλώσεις, την παρουσίαση του Προγράμματος, τα πάρτι που διοργάνωνε για μας τους εθελοντές ο Οργανισμός, τις ατέλειωτες ώρες εργασίας των μελών του, τις προσπάθειες συντονισμού, προβολής, οργάνωσης των εκδηλώσεων, τα σεμινάρια και τις ενημερωτικές συναντήσεις που είχαμε, τον αστείρευτο ενθουσιασμό και πάθος για την πόλη που αγαπάμε και θέλουμε για αυτήν ένα πιο λαμπρό μέλλον».

Η Γεωργία πιστεύει πως η χρονιά αυτή προκάλεσε στην Πάφο πολιτισμική θύελλα, η οποία θα μείνει αξέχαστη σε δημιουργούς εθελοντές, ντόπιους και ξένους κατοίκους και επισκέπτες.  «Αξίζουν πραγματικά, πολλά συγχαρητήρια, σε όσους εργάστηκαν κατά τη διεκδίκηση του τίτλου αλλά και στην τελική ολοκλήρωση του προγράμματος και προετοιμασία υλοποίησής του, το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Διεύθυνση της καλλιτεχνικής ομάδας, το Δυναμικό του Οργανισμού και όλων όσων πίστεψαν και προσέφεραν στην αναγέννηση της πόλης μας, σε μια περίοδο με δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες».

Ο εθελοντισμός για την ίδια και ως εκπαιδευτικό, είναι πολύ σημαντικός. Μέσα από την προσφορά «συμβάλλουμε στην προσπάθεια για μια πιο δίκαιη κοινωνία, αποκτάμε αξιόλογες εμπειρίες, γνωρίζουμε ανθρώπους, μοιραζόμαστε συναισθήματα, διευρύνουμε τους ορίζοντές μας…».  Για την Γεωργία Παπαλλά, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί και στους πλέον φίλους εθελοντές, που απέκτησε από τη συμμετοχή της στις δράσεις του Πάφος 2017. «Χαίρομαι ιδιαιτέρως για τη γνωριμία και τη φιλία που διατηρούμε. Να είναι όλοι πάντα καλά! Η «πορτοκαλί ομάδα» θα είναι ενωμένη με τις μοναδικές στιγμές του Πάφος 2017 και όχι μόνο.》

new blood / Είναι νέοι, δημιουργούν εκεί έξω, κι αξίζει να τους γνωρίσετε
Από το Φιλgood - Χριστίνα Σκορδή

ΦΩΤΟ: Παναγιώτης Μηνά

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.