Ενώ τα συνεργεία εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση του νέου εκκλησιαστικού χώρου, παρά τη Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Τάλα, στο νέο ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ Νέας Μάκρης αυξάνεται η κοσμοσυρροή πιστών που θέλουν πλέον να δουν σχεδόν ολοκληρωμένο το ναό.

Ολοένα και περισσότεροι πιστοί που κάνουν την βόλτα τους μέχρι τη Μονή Αγίου Νεοφύτου κάνουν στάση και στο σημείο ανέγερσης του ναού του Αγίου Εφραίμ, λίγα μέτρα προηγουμένως, προκειμένου να προσευχηθούν, να αφήσουν λουλούδια ή εικόνες του αγίου και να ανάψουν ένα κερί στο μικρό  λατρευτικό χώρο που έχει δημιουργηθεί από τους πιστούς στο σημείο ανέγερσης του κανονικού ναού.

Όσον αφορά στις κατασκευαστικές εργασίες, το κτίριο έχει πλέον μορφοποιηθεί εξωτερικά και τα συνεργεία εργάζονται αυτή την περίοδο κυρίως στο εσωτερικό του και στον μεγάλο τρούλο.

Ο ναός του Αγίου Εφραίμ ανεγείρεται σε τεμάχιο που παραχώρησε η Μονή Αγίου Νεοφύτου και το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη μονή, επί του κύριου δρόμου από Τρεμιθούσα και Τάλα προς τη Μονή Αγίου Νεοφύτου.