Έντονες είναι οι προσπάθειες που γίνονται για να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του συστήματος απενεργοποίησης  κινητών τηλεφώνων στις κεντρικές φυλακές, ανακοινώνει το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών (ΗΜΥ), του Υπουργείου Μεταφορών , Επικοινωνιών και Έργων.

Ο εξοπλισμός παραλήφθηκε από τις  09/08/22 με στόχο να ξεκινήσει η εγκατάσταση την επόμενη μέρα, 10/08/22 και είχε ενημερωθεί σχετικά  η διεύθυνση των φυλακών από τις 05/08/22.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί άδεια από την Διεύθυνση των φυλακών  προς τον ανάδοχο για να εισέλθει στο χώρο των φυλακών παρόλες τις προσπάθειες ικανοποίησης διαφόρων απαιτήσεων που ζητούνται από το Τμήμα  Φυλακών, οι οποίες δεν είχαν ζητηθεί στο παρελθόν σε διάφορα έργα και υπηρεσίες που το ΗΜΥ παρείχε προς τις κεντρικές Φυλακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σημερινή άρνηση της διεύθυνσης των φυλακών να επιτρέψει την είσοδο στον ανάδοχο  για  έναρξη των εργασιών.

Το σημερινό συμβάν αποδεικνύει  την  ετοιμότητα του ΗΜΥ να ολοκληρώσει άμεσα   την αναβάθμιση του συστήματος  εφόσον επιτραπεί η είσοδος του ανάδοχου στις κεντρικές φυλακές.