«Ήμασταν οι πρώτοι που κλείναμε και οι τελευταίοι που ανοίγαμε τα γυμναστήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα παραμένουμε ανοικτοί με αυστηρά πρωτόκολλα και περιορισμούς» δήλωσε στον ΑCTIVE η εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Γυμναστηριούχων, Κρίστη Λουκά.

Η κ. Λουκά εξέφρασε το παράπονο ότι τα γυμναστήρια δεν έτυχαν οικονομικής στήριξης και τα τρέχοντα είναι δυσβάστακτα με πολλούς ιδιοκτήτες να είναι αναγκασμένοι στο μέλλον να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών ή και απολύσεις, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι, επειδή τα γυμναστήρια παραμένουν ανοικτά και δεν μπήκαν απαγορευτικές δικλείδες για τους ανεμβολίαστους, γι’ αυτό έμειναν εκτός της οικονομικής αρωγής.

Όμως συμπλήρωσε, ήδη κάποια γυμναστήρια δεκαετιών έβαλαν λουκέτο, και άλλα δοκιμάζονται τόσο με τα κρούσματα αλλά και τις στενές επαφές, απουσίες οι οποίες δεν συμπληρώνουν ικανοποιητικά τα προγράμματα γυμναστικής, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα.

Οι ζημιές σε κάποιες περιπτώσεις είπε, ξεπερνούν το 40%. «Υπολειτουργούμε εδώ και καιρό» τόνισε και απηύθυνε έκκληση στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, όπως αφουγκραστούν την αγωνία και το αίτημα τους για μια εφάπαξ αποζημίωση.