Τον Δεκέμβριο που πέρασε, βουλευτές της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισκέφθηκαν το Κέντρο Μεταναστών Πουρνάρα, είδαν από κοντά τα προβλήματα και σε νηφάλιο ύφος ζήτησαν να συνεργαστούν με το υπουργείο Εσωτερικών για να δοθούν λύσεις.

Δώδεκα παιδιά στοιβαγμένα σε ένα κοντέινερ, χωρίς κρεβάτια, με κουβέρτες στο πάτωμα, οικογένειες με παιδιά 2-3 χρόνων, ασυνόδευτα αγόρια που θέλουν να μορφωθούν και γυναίκες που εγκυμονούν, απουσία τουαλέτας, αντίσκηνα στις λάσπες -αυτά ήταν μερικά μόνο από τα όσα αντίκρισαν εκεί. Επίσης, κάτοικοι τους πληροφόρησαν για πορνεία στους δρόμους των γειτονικών κοινοτήτων και διακίνηση ναρκωτικών. Τι άλλαξε από τότε; Οι άνθρωποι παραμένουν στοιβαγμένοι, χωρίς καμιά απασχόληση και καμιά προοπτική, σε άθλιες συνθήκες.

Στον χώρο, ο οποίος δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί 600 άτομα, διαβιούν τριπλάσιοι μετανάστες, μαζί και ασυνόδευτα παιδιά 15,5 χρόνων και άνω. Όσο δεν αντιμετωπίζονται ριζικά όλα αυτά τα προβλήματα, θα συνεχίσουμε να ακούμε κάθε τόσο για τα πιο ακραία αποτελέσματα που παράγει η διαβίωση σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όπως είναι οι συμπλοκές ανάμεσα στους μετανάστες. Μήπως οι βουλευτές πρέπει να δράσουν πιο αποτελεσματικά, αφού το υπουργείο αδυνατεί να δώσει λύσεις;    

Μ.Π.