To Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου καταδίκασε την Πέμπτη, 40 χρόνο και 29 χρόνο από το Αυγόρου σε χρηματική ποινή ύψους 7,500 ευρώ έκαστος, αφού τους έκρινε ενόχους σε υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διεξαγωγή και παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικού στοιχήματος στην Δημοκρατία, με απευθείας σύνδεση on line casino, παροχή υπηρεσιών στοιχήματος κατά παράβαση των όρων της άδειας του υποστατικού και εσκεμμένη παρεμπόδιση οργάνου τήρησης της τάξης κατά την νόμιμη εκτέλεση του καθήκοντος του.

Τα γεγονότα της υπόθεσης έλαβαν χώρα στις 15/11/18 στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης του Γραφείου Καταπολέμησης Παράνομων Στοιχημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας, του ΟΠΕ Αμμοχωστου και του Αστυνομικού Σταθμού Ξυλοφάγου, σε πρακτορείο στοιχημάτων στο Αυγόρου. Στα πλαίσια της επιχείρησης κατασχέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός και χρηματικό ποσό τα οποία σχετίζονταν με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Οι δυο κατηγορούμενοι ήταν ο ιδιοκτήτης του υποστατικού, ο οποίος ήταν εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος με άδεια για διεξαγωγή στοιχημάτων και ο υπεύθυνος του υποστατικού κατά τον επίδικο χρόνο της έρευνας, ο οποίος δεν κατείχε άδεια εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου για διεξαγωγή στοιχημάτων.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο υπεύθυνος του υποστατικού κατά τον επίδικο χρόνο, είχε συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παρεμπόδισης οργάνου τήρησης της τάξης κατά την νόμιμη εκτέλεση του καθήκοντος του.

Την υπόθεση διερεύνησε ο Αστυνομικός Σταθμός Ξυλοφάγου.