Την ανάγκη να προχωρήσουμε επιτέλους από τα ψηφίσματα σε μέτρα, που θα προκαλούν κόστος στην Τουρκία τόνισε με παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στη συζήτηση για την κατάσταση στην Τουρκία, ιδιαίτερα μετά την παύση τριών εκλελεγμένων Κούρδων δημάρχων.
 
Συγκεκριμένα στην παρέμβασή του επεσήμανε τα εξής:   
 
«Η καθαίρεση των τριών Κούρδων Δημάρχων στην Τουρκία, θέτει ένα καθοριστικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσουμε όλοι μας: Είναι η σημερινή Τουρκία δημοκρατικό πολίτευμα;  Ανεξαρτήτως απόψεων, η απάντηση δόθηκε χθες ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δόθηκε μέσω μιας νομικά τεκμηριωμένης κατάθεσης από την αρμόδια Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Επίτροπος διαπίστωσε ότι στην Τουρκία υπάρχει συστηματική αποτυχία ανεξάρτητης και αμερόληπτης δικαιοσύνης. Δεδομένης της διαπίστωσης αυτής, το ερώτημα είναι το εξής: Σε μια χώρα όπου η  δικαιοσύνη είναι εργαλείο της κυβέρνησης,  μπορεί σ΄ αυτή τη χώρα να υπάρχει ταυτοχρόνως δημοκρατία;
 
Άρα λοιπόν, το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο χρησιμοποιεί την δικαστική εξουσία ως εργαλείο, είναι το ίδιο που παρεμβαίνει στη Βουλγαρία, στη Βοσνία αλλά δυστυχώς και στην χώρα μου, στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, το οποίο μάλιστα επιχειρεί να ισλαμοποιήσει με βάναυσο τρόπο».
 
Καταλήγοντας ο κ. Κ. Μαυρίδης τόνισε:
«Το ερώτημα λοιπόν για εμάς είναι απλό. Άλλο ένα ψήφισμα ή θα προχωρήσουμε σε μέτρα που θα έχουν κόστος;»
 
Πηγή: philenews