Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απευθείας συνομιλιών με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Φυσικά ναι» απάντησε ο Μαδούρο ερωτηθείς εάν θα συμφωνούσε σε διαπραγματεύσεις με τον Τραμπ.

O Μαδούρο πρόσθεσε ότι θα ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί και προσπαθήσει να δημιουργήσει σχέσεις βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό, εάν ο Τραμπ εγκαταλείψει την αποτυχημένη πολιτική της διεξαγωγής πολέμου εναντίον της Βενεζουέλας που κληρονόμησε από τον προκάτοχό του.

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Τραμπ απογοητεύτηκε από την κακοήθη πολιτική που απέτυχε», δήλωσε ο Μαδούρο σε συνέντευξή του στο Rossiya 24, τη Δευτέρα.

Μαδούρο: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να σαμποτάρουν τις βουλευτικές εκλογές του 2020 στη Βενεζουέλα

Στην ίδια συνέντευξη, ο Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τρόπους για να υπονομεύσουν τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2020 στη Βενεζουέλα.

«Μπορώ προσωπικά να προειδοποιήσω το διεθνές κοινό ότι η σημερινή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, με τις εξτρεμιστικές πολιτικές της και με τον αντισυμβατικό πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Βενεζουέλας, ήδη εξετάζει επιλογές για να πλήξει τις βουλευτικές εκλογές. Και ξέρετε γιατί; Διότι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να τις κερδίσουν. Όπως δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές στις 20 Μαΐου 2018. Έτσι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τώρα, τον Σεπτέμβριο, έχουμε ήδη συγκεντρώσει στοιχεία ότι η εξτρεμιστική κυβέρνηση Τραμπ με τους μη συμβατικούς τρόπους πολέμου κατά της Βενεζουέλας προτίθεται να δράσει κατά των εκλογών της επόμενης χρονιάς ώστε να τις σαμποτάρουν», δήλωσε ο Μαδούρο.

Στα τέλη του 2020 αναμένεται να διεξαχθεί στη Βενεζουέλα ψηφοφορία για τη Βουλή, αφότου το κοινοβούλιο παρατείνει τη θητεία του τον Μάιο.

Επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας είναι ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος, Χουάν Γκουαϊδό, πρωταγωνιστής της κρίσης στη Βενεζουέλα.

Τον Γκουαϊδό έχουν στηρίξει οι ΗΠΑ και άλλες χώρες, αλλά δεν τον έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο, σειρά κρατών όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία.

Ο Μαδούρο έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο Γκουαϊδό ήταν «μαριονέτα» με στόχο να ρίξει τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο και να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους της χώρας.

Πηγή: Philenews/sputniknews.gr