Τις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Χωριού στα Περβόλια είχε την ευκαιρία να προβάλει η Ένωση Συντακτών Κύπρου, στα πλαίσια του 23ου Πανρωσικού Φεστιβάλ Δημοσιογραφίας, που πραγματοποιήθηκε στο τουριστικό θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, στις 21-27 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή 1500 δημοσιογράφων από όλη τη ρωσική επικράτεια.
 
Στους επίσημους προσκεκλημένους τους Φεστιβάλ περιλαμβάνονταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Younnes M’ Jahed, ο Πρόεδρος της ΕΣΚ, Γιώργος Φράγκος, και οι επικεφαλής άλλων δέκα δημοσιογραφικών Ενώσεων από ισάριθμες χώρες, κυρίως της Ευρώπης και της Ασίας.
 
Σε ειδική ημερίδα με θέμα την αναψυχή των δημοσιογράφων στο εξωτερικό παρουσιάστηκαν τα αναπαυτήρια των δημοσιογραφικών ενώσεων της Κύπρου και της Βουλγαρίας. Την παρουσίαση του Δημοσιογραφικού Χωριού έκαμε ο Γ. Φράγκος στα ρωσικά, με την προβολή σχετικού φιλμ, αλλά και με διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου στα αγγλικά. Το ακροατήριο ήταν πολυπληθές και υποβλήθηκαν αρκετές ερωτήσεις σε σχέση με την Κύπρο και τα αναπαυτήρια της ΕΣΚ.
 

Στη διάρκεια του εξαήμερου φεστιβάλ ο Πρόεδρος της ΕΣΚ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολλές δημοσιογραφικές αντιπροσωπείες τόσο από άλλες χώρες, όσο και από διάφορες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σύναψη διμερών συμφωνιών συνεργασίας επιδείχθηκε από πλευράς των δημοσιογραφικών Ενώσεων της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Νοτίου Κορέας, της Μογγολίας και της Αμπχαζίας. Το Δ.Σ. της ΕΣΚ θα μελετήσει όλες τις σχετικές προτάσεις και θα πράξει αναλόγως.
 
Πηγή: philenews