Η σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων «κυπριακές Μινιατούρες 2019» αποχαιρέτισαν το βερολινέζικο κοινό για φέτος στις 24 Νοεμβρίου, με την πέμπτη σε σειρά εκδήλωση, σε ένα ιδανικό χώρο, το μικρό Θέατρο TAK.

Ο χώρος, λόγω της αίσθησης οικειότητας που μεταδίδει, έδεσε άψογα με το έργο «A room to grow», μία παραγωγή της χοροθεατρικής Ομάδας X-it, του χορογράφου και χορευτή Φώτη Νικολάου.

Το έργο, με σόλο χορευτή το Φώτη Νικολάου, με τη ζωντανή μουσική και ήχους επί σκηνής του περφόρμερ Δημήτρη Σπύρου και ένα μοναδικό φωτισμό του Παναγιώτη Μανούση, είναι ένα ποιητικό μοναχικό ταξίδι στην ενηλικίωση και την αθωότητα που χάνεται και περιγράφει την αναζήτηση της ταυτότητας, της πίστης και του έρωτα, αλλά και τη συνάντηση με την απώλεια, τη μοναξιά και το σκοτάδι. Ένα πρώτο ταξίδι, το μοναδικό πρώτο ταξίδι που δε θα υπάρξει άλλο όμοιό του, αφού εδώ όλα συμβαίνουν για πρώτη φορά.

Το πολυεθνικό κοινό, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, αγκάλιασε και καταχειροκρότησε το έργο.

Η σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κυπριακές Μινιατούρες» οργανώθηκε φέτος για 7η χρονιά στο Βερολίνο, από την Πολιτιστική Ακόλουθο της Κυπριακής Πρεσβείας Γιώργα Σολομώντος, η οποία είναι και η εμπνεύστρια αυτής της σειράς, που έγινε πλέον θεσμός. Η συγκεκριμένη σειρά διεξάγεται κυρίως σε μικρότερες, οικείες αίθουσες, χώρους κατάλληλους για μια αρχή, που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μελλοντικές παραστάσεις κυπρίων καλλιτεχνών.

Στις «Κυπριακές Μινιατούρες» συμμετείχαν φέτος οι μουσικοί Σταύρος Λάντσιας, Ελεονώρα Ρούσου, Μιχάλης Καλκάνης, Ανδρεάς Πολυζωγόπουλος, το σχήμα Delirium Elephants, με τους Δημήτρη Ζαχαρίου, Στέφανο Γεωργιάδη, Χρήστο Κατσουνωτό, Βύρωνα Αθηνοδώρου και Κωνσταντίνο Παυλίδη, το σχήμα Monsieur Doumani, με τους Αντώνη Αντωνίου, Δημήτρη Γιασεμίδη και ΄Αντυ Σκορδή, καθώς επίσης και η αρχαιολόγος Αννα Μαραγκού, ο φωτογράφος Γιώργος Πανταζής, ο μουσικός Σάββας Σάββα, ο χορευτής/χορογράφος Φώτης Νικολάου, ο περφόρμερ Δημήτρης Σπύρου και ο σχεδιαστής φωτισμού Παναγιώτης Μανούσης.

Πηγή: philenews