Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ενδέχεται να βρεθεί ο Άλεκ Μπάλντουιν για τον θανατηφόρο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», σύμφωνα με την εισαγγελέα της κομητείας Σάντα Φε, Mary Carmack-Altwies.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Οικονομικού Συμβουλίου του Νέου Μεξικού που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, η εισαγγελέας ζήτησε και πήρε έκτακτη χρηματοδότηση για τη συνέχιση της έρευνας σχετικά με την τραγωδία που έλαβε χώρα στις 21 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με βίντεο της συνεδρίασης που είδε το People η εισαγγελέας ανέφερε ότι «βρισκόμαστε εν αναμονή ίσως και λίγων ημερών πριν λάβουμε την τελική έκθεση από το γραφείο του σερίφη» και «ενδεχομένως να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε ένα έως τέσσερα άτομα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δυστύχημα στο πλατό της ταινίας «Rust»: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Σε επιστολή της προς το Οικονομικό Συμβούλιο του Νέου Μεξικού, που δημοσίευσε το Deadline, αναφέρει: «Ένας από τους πιθανούς κατηγορούμενους είναι ο γνωστός ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν. Θα μπορούσαν να υπάρξουν τέσσερις ξεχωριστές ποινικές δίκες».

Μέσω του People ο δικηγόρος του Μπάλντουιν, Λουκ Νίκας, απαντά πως «η εισαγγελέας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει λάβει την έκθεση του σερίφη ούτε έχει λάβει αποφάσεις. Πρέπει να της δοθεί ο χρόνος να εξετάσει το θέμα χωρίς αβάσιμες εικασίες και υπονοούμενα».

 

Η έκθεση του FBI για τον θάνατο της Χάτσινς

Ήταν 22 Οκτωβρίου 2021 όταν ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε τη 42χρονη κινηματογραφίστρια, Χαλίνα Χάτσινς, στα γυρίσματα του «Rust», παγώνοντας το Χόλυγουντ.

Σύμφωνα με την έκθεση του FBI που επικαλείται το ABC, ο ηθοποιός, πιθανότατα τράβηξε τη σκανδάλη. Ο ίδιος είχε αναφέρει πως δεν την τράβηξε απλά πείραξε τον «κόκορα» του περιστρόφου.

Το δυστύχημα σύμφωνα με τον Μπάλντουιν συνέβη όταν κρατούσε το όπλο στα χέρια του και η Χάτσινς τον καθοδηγούσε για το πώς να σταθεί στην κάμερα. Όταν τελείωσαν, άφησε τον «κόκορα» από τα χέρια και το περίστροφο εκπυρσοκρότησε.

Το FBI αναφέρει σύμφωνα με το ABC, ότι το όπλο δεν θα μπορούσε να εκπυρσοκροτήσει μόνο του. Ειδικότερα, στην ιατροδικαστική έκθεση σημειώνεται ότι εξετάστηκαν διάφορα σενάρια και δοκιμές τυχαίας εκπυρσοκρότησης ενός περιστρόφου .45 Colt caliber F.lli Pietta.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσε να πυροδοτηθεί, χωρίς κάποιος να τραβήξει τη σκανδάλη. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δοκιμές έγιναν με το μοιραίο περίστροφο που κρατούσε στα χέρια του ο Άλεκ Μπάλντουιν ή με κάποιο αντίστοιχο.

Ατύχημα ο θάνατος της Χάτσινς

«Το FBI εξέτασε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος και τονίζει πως, σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο είδος όπλου δεν πρόκειται να απελευθερώσει σφαίρα αν τυχαία κάποιος πειράζει τον «κόκορά» του, ακόμα και αν δεν λειτουργεί σωστά.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο ηθοποιός μπορεί να έχει μπλεξίματα, διότι ο θάνατος της Χαλίνα Χάτσινς θεωρείται ατύχημα από τις Αρχές», τονίζει το ABC.

In.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ