Τέσσερις ώρες διήρκεσε η συντονισμένη επιχείρηση των Αρχών σε κατοικία στη Λεμεσό όπου εντοπίστηκαν να διαμένουν 28 αλλοδαπά πρόσωπα από την Ινδία και το Πακιστάν. Η πληροφορία που έφτασε στις Αρχές ότι αλλοδαποί παρέχουν άσυλο και εμπλέκονται στη διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών που βρίσκονται παράνομα στη Δημοκρατία, ήταν αληθής.

Η αστυνομική επιχείρηση σε οικία στα Πολεμίδια διεξήχθη στις 6:00 το απόγευμα της Πέμπτης (13/10) από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Αρχηγείου, της ΑΔΕ Λεμεσού και ΑΔΕ Λάρνακας και διήρκεσε μέχρι και τις 9:00 το βράδυ. Στο υποστατικό εντοπίστηκαν να διαμένουν σε δωμάτια, συνολικά 28 αλλοδαποί από την Ινδία και το Πακιστάν, εκ των οποίων οι 5 συνελήφθησαν για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας. Οι πέντε από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. 

Ανακρινόμενοι προφορικά οι 26 ανέφεραν ότι ενοικιάζουν χώρο για να διαμένουν στην πιο πάνω οικία που ανήκει σε 35χρονο και 28χρονο και πληρώνουν το ποσό των €100 μηνιαίως ο καθένας. Οι δύο ύποπτοι ενοικιαστές ηλικίας 35 και 28 ετών, εντοπίστηκαν στην κατοικία και φόρεσαν χειροπέδες. Εναντίον τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σχετικά με υπόθεση παροχής ασύλου και υποβοήθησης. Χθες, οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου το οποίο διέταξε την κράτησή τους για περίοδο 7 ημερών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπό κράτηση 19χρονος για διακίνηση παράτυπων μεταναστών  

Σε κατάθεσή του αλλοδαπός από την Ινδία ανέφερε ότι διευθετήθηκε η άφιξή του στην Κύπρο από τη χώρα του, μέσω κατεχομένων. Είπε ότι στις 6 Ιουλίου αφίχθηκε στα κατεχόμενα και πέρασε στις ελεύθερες περιοχής μαζί με άλλους αλλοδαπούς, ενώ όπως είπε, έδωσε το ποσό των €22.000. Στη συνέχεια έφτασε στη Λεμεσό όπου διέμενε από το τέλος Αυγούστου στην εν λόγω οικία.