Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Logicom Solutions για τις έξυπνες πόλεις με θέμα SM@RT CITIES: ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ «ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ», με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Λευκωσίας.  Χορηγοί του Συνεδρίου ήταν η Cisco και η Accenture. 

Με ισχυρή παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το συνέδριο κατάφερε να φέρει κοντά στελέχη της Κυπριακής Κυβέρνησης, των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συμβουλίων Υδατοπρομήθειας και άλλων Κυβερνητικών Φορέων που συντονίζουν σε στρατηγικό επίπεδο την υλοποίηση τεχνολογιών ΙοΤ.

Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας & Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος. Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο όραμα του Υφυπουργείου για μια Έξυπνη Κύπρο και συγκεκριμένα ανάφερε ότι «Μέσω της Εθνικής Στρατηγικής CY Smart City Platform προσδοκούμε να εφαρμόσουμε μια ολιστική προσέγγιση (σε εθνικό επίπεδο) υποστηρίζοντας σε πρώτο στάδιο τρείς έξυπνες λύσεις: Έξυπνους Χώρους Στάθμευσης, Έξυπνο Φωτισμό και Έξυπνη Διαχείριση Απορριμμάτων».

Ο κ. Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και ο κ. Χρυσόστομος Κρητιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Logicom Solutions

Ακολούθησε χαιρετισμός από την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο  κ. Judith G. Garber, η οποία τόνισε ότι «Τα πλεονεκτήματα της έξυπνης πόλης είναι απτά και σημαντικά, καθιστώντας την εφαρμογή των έξυπνων συστημάτων σύγχρονη ανάγκη για τη διασφάλιση της ευημερίας της κάθε κοινότητας».

O Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ανάφερε ότι «Η ένταξη της Λευκωσίας στο χάρτη των ευρωπαϊκών πόλεων που επενδύουν στις τεχνολογίες έξυπνων πόλεων σηματοδοτεί πράσινη στροφή σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για το καλό των μελλοντικών γενεών, ενώ μέσω αυτών αναπτύσσεται η σχέση συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ κάθε πολίτη και του Δήμου».

Η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο, κ. Judith G. Garber, και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης

Η Λευκωσία είναι τρανταχτό παράδειγμα ότι το όραμα μιας έξυπνης πόλης μπορεί να μετουσιωθεί σε στρατηγική και η στρατηγική σε έργο, ένα έργο που στόχο έχει την  ασφαλή και εύκολη πρόσβαση και συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα του Δήμου, μέσω εφαρμογών και ανοιχτών δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος, έχει εμπιστευτεί στη Logicom Solutions την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και υποστήριξη των Ασύρματων Δικτύων πρόσβασης, των Δικτυακών Υποδομών Οπτικών Ινών, τον εξοπλισμό για τα δύο Κέντρα Δεδομένων του Δήμου και της πλατφόρμας διαχείρισης των έξυπνων υποδομών του.

Ο κ. Κρητιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Logicom Solutions, αναφερόμενος στους στόχους του Συνέδριου υπογράμμισε τα ακόλουθα: «Το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε μέσα από αυτό το συνέδριο είναι ότι η έξυπνη πόλη δεν είναι η πόλη του μέλλοντος, αλλά η πόλη του σήμερα. Η έξυπνη πόλη μας αφορά όλους καθώς οι καινοτομίες και τεχνολογίες αιχμής συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση τόσο για κοινότητες και δήμους, όσο και για ολόκληρα κράτη».

Ο κ. Στέλιος Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης

Ο κ. Στέλιος Χειμώνας,  Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου

Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου αποτελεί σημείο αναφοράς, διαμορφώνοντας ένα συνεκτικό και ουσιαστικό πλαίσιο διαλόγου και ανάδειξης των βέλτιστων εφαρμόσιμων έξυπνων πρακτικών που οριοθετούν την έξυπνη πόλη και το κράτος, για κάθε πόλη της Κύπρου.