ΚΟΙΜΗΣΑΜΕ τη φρικτή εικόνα με το θανατηφόρο μανιτάρι στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Και, για 70 τόσα χρόνια αποκοιμηθήκαμε, καθώς στο οπλοστάσιο των δύο υπερδυνάμεων υπήρξε ένας… ισοσκελισμός της απειλής που –αναγκαστικά- επέβαλλε την αυτοσυγκράτηση.

Πλην, κυλούσαν οι δεκαετίες, τα φοβερά οπλοστάσια αποκτήθηκαν από άλλες και άλλες χώρες, ακόμη και από τον οξύθυμο βορειοκορεάτη ηγέτη που εκτοξεύει διηπειρωικούς πυραύλους, ώσπου νεοφανής λέξη ταρακούνησε την ανθρωπότητα: προσομοίωση!

Στην ουκρανική παράνοια, όπου οι Αγγλοαμερικανοί και ο ευρω-νατοϊκός τους βραχιόνας αποφάσισαν να πολεμούν δι’ Αντιπροσώπου, ενισχύοντάς τον παντοιοτρόπως,

έσπρωξαν –κυριολεκτικά και μεταφορικά- τους εκρηκτικούς επιτελείς της Ρωσική Προεδρίας να εκστομίσουν τη φοβερή λέξη «προσομοίωση») με την επεξήγηση: Σε δυόμισι λεπτά θα πληγούν οι στόχοι των εχθρικών τους μεγαλουπόλεων.

Έτσι:

Ο εφιάλτης του τελικού αφανισμού επανέρχεται δριμύτερος, καθώς ο πυρνικός όλεθρος της ανθρωπότητας μπορεί να προκληθεί ακόμη και από λαθεμένο συναγερμό, ή με βεβιασμένο πάτημα ενός κομβίου.

Ένας πρόσθετος λόγος για καταφυγή σε προσευχές και συχές αποφυγής για την κροωνοϊόπληκτη και ανησυχούσα για την κλιματική αλλαγή ανθρωπότητα.

Το φάσμα της αυτοκαταστροφής πλανάται απειλητικά στον Πλανήτη.

Υ.Γ.

Η καθήλωση των ποσοστών του Αβέρωφ εντείνει την όρεξη των δελφίνων για την κομματική αρχηγία

Έτσι:

Το ‘χει η συγκεκριμένη θέση να παράγει οίηση στους καταληψίες της: Τον αναιδή Χάρη διαδέχτηκε στο Υπουργείο των μανδαρίνων ο αναιδέστερος και αυτάρεσκος Πετρίδης. Αμφοτέρων παροιμιώδης η προκλητική –και αδικαιολόγητη- έπαρση, αντί, τουλάχιστον, να κρατούσαν χαμηλωμένα και ταπεινά τα κεφάλια οι εξαϋλωτές και σφετεριστές του Συνεργατισμού για άνομο και ίδιον όφελος!…