«Σιωπηλή διαμαρτυρία – Θρήνος εις Μνήμην του 15χρονου Στυλιανού», πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου έξω από τα κεντρικά γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στη Λευκωσία. Φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας κεριά οι συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία απαίτησαν σιωπηλά τιμωρία των ενόχων και αλλαγή των νόμων για προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
 
Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμέλεια, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και των άλλων κρατικών Υπηρεσιών, που είχε ως αποτέλεσμα το τραγικό τέλος ενός παιδιού, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
 
Μέσω διακήρυξης απαίτησαν το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο. Συγκινητική στιγμή ήταν τα λόγια ενός συμμαθητή του 15χρονου Στυλιανού από το νηπιαγωγείο μέχρι σήμερα. Όπως ανέφερε, έμαθες στις ειδήσεις για τον θάνατό του, ήταν ένα διαλυμένο παιδί αλλά δεν έδειχνε τα προβλήματά του. «Ξέραμε ότι ήταν από φτωχή οικογένεια», αλλά ήθελε πάντα να βοηθά τους άλλους, όπως εξήγησε ο συμμαθητής του αδικοχαμένου Στυλιανού. Εξέφρασε δε την αγωνία ότι πρέπει να γίνει για να σωθούν άλλα παιδιά.
 
Παρούσες στη διαμαρτυρία ήταν η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και η βουλευτής και αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, καθώς και πλήθος πολιτών.
 
Όπως ανακοινώθηκε, διαδηλωτές έγραψαν σε μωβ κορδέλες αυτά που αισθάνονται και θα παραμείνουν στον χώρο. Στο σημείο άφησαν και σχολική τσάντα, με το όνομα του Στυλιανού, «σύμβολο της παρουσίας του και της ζωής που θα έπρεπε να έχει». Ένα κείμενο μέσα στην τσάντα, εξηγεί τον σκοπό της εκδήλωσης στους αρμόδιους.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στην οδό Προδρόμου 63 στον Στρόβολο.

Δηλώσεις:

Πηγή: Philenews