Συνιστά θετική εξέλιξη το πάγωμα του θέματος του  απευθείας εμπορίου ανέφερε στην Πάφο ο  ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού,προσθέτοντας πως είναι ένα ζήτημα που πρέπει να παρακολουθήσουν αφού αναμένουν να ετοιμαστούν τα σχετικά πρακτικά από την σύσκεψη των προέδρων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
 
Ο κ. Κυπριανού μιλώντας στην Πάφο, στο πλαίσιο περιοδείας του, είπε πως  η ομάδα της Αριστεράς  έχει διαδραματίσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίηση του  που ομόφωνα με εξαίρεση την ομάδα της άκρας δεξιάς όλες οι πολιτικές ομάδες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συμφώνησαν το θέμα να μείνει παγωμένο.
 
Εκτίμησε δε, πως η προσοχή των πάντων τώρα πρέπει να επικεντρωθεί στο πώς επαναρχίζουν διαπραγματεύσεις στο κυπριακό, προσθέτοντας πως δεν αναμένουν ότι αυτό θα γίνει μεσούσης της τουρκικής εισβολής στην Συρία.
 
Όπως είπε , «η προσοχή της διεθνούς κοινότητας αλλά και της Τουρκίας τώρα,  είναι στραμμένη στην Συρία»  ευχόμενος το συντομότερο δυνατό αυτό το έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα να τερματιστεί. 
 
Επεσήμανε μάλιστα πως υπάρχουν πολλοί επιπρόσθετοι λόγοι ,μετά και την συμπεριφορά της Τουρκίας ,  γιατί, όπως εξήγησε,  επιβάλλεται να εργαστούν με στόχο την επίτευξη λύσης η οποία θα μας απαλλάσσει από την όποια δυνατότητα της Τουρκίας να παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας.
Ο κ. Κυπριανού σημείωσε πως έχει τεράστια σημασία να λύσουμε το Κυπριακό με το σωστό τρόπο , έτσι ώστε να απαλλαγούμε από την κατοχή και από την δυνατότητα του οποιουδήποτε και κύρια της Τουρκίας να παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας .
 
Ευχήθηκε και εξέφρασε την ελπίδα να καταβληθούν οι ανάλογες προσπάθειες από την πλευρά του ΠτΔ αλλά και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί  αλλά και η διεθνής κοινότητα να ασκήσει την απαραίτητη επιρροή για να φτάσουμε στην ποθούμενη συμφωνία για λύση στο Κυπριακό, κατέληξε.
 
Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ