Πασίγνωστη εταιρεία ρούχων ανέβασε μια νέα διαφήμιση στα social media, προκειμένου να προωθήσει τα νέα προϊόντα της και σε μία από τις φωτογραφίες που χρησιμοποίησε, πόζαρε ένα plus size μοντέλο.

Παρόλα αυτά, στο διαδίκτυο δημιουργήθηκαν αντιδράσεις, γιατί ορισμένα άτομα πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο «κανονικοποιείται η παχυσαρκία».

Σύμφωνα με την nypost.com πρόκειται για μια εικόνα καταναλώτριας η οποία αναρτήθηκε αρχικά την περασμένη εβδομάδα στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Instagram και έγινε viral κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τους χρήστες του Twitter να τη σχολιάζουν αρκετά.

«Η νέα διαφήμιση της εταιρείας μόλις βγήκε…. Αυτή τη σεζόν παρουσιάζουν διαβήτη και καρδιακές προσβολές» έγραψε στο Twitter μια γυναίκα. Η εταιρεία από την πλευρά της δήλωσε ότι η εικόνα δεν ήταν διαφήμιση.

«Η εταιρεία χαρακτηρίζεται συχνά από τους πελάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας αρέσει να τους το ανταποδίδουμε αναδημοσιεύοντας τις εικόνες τους στους λογαριασμούς μας» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στη The Post τη Δευτέρα.

Ορισμένοι χρήστες του Twitter υπερασπίστηκαν την ανάρτηση, με έναν να σχολιάζει: «Το να φτιάχνεις ρούχα για ανθρώπους που είναι παχύσαρκοι είναι κακό πράγμα τώρα;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι διάφορες εταιρείες έχουν προσπαθήσει να απευθυνθούν σε ένα μαζικό κοινό αποφεύγοντας τις διαφημιστικές καμπάνιες που παραδοσιακά και αποκλειστικά παρουσίαζαν αδύνατα μοντέλα υπέρ του διαφημιστικού περιεχομένου που προβάλλει τη σωματική ποικιλομορφία και τη «θετικότητα του σώματος».

in.gr