Στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας έχει μαζευτεί σύσσωμη η βασιλική οικογένεια προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ, ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της, συνιστώντας να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

Στο εξοχικό της βασίλισσας Ελισάβετ, όπου αναπαύεται η μονάρχης, έχουν πάει ήδη ο πρίγκιπας Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Στο Μπαμόραλ βρίσκονται και τα άλλα τρία παιδιά της βασίλισσας.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ μεταβαίνουν, επίσης, στο κάστρο Μπαλμόραλ, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός τους. Ο εγγονός της βασίλισσας και η σύζυγός του, που ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ, επρόκειτο να παραστούν απόψε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο, όμως ακύρωσαν τα σχέδιά τους για να βρεθούν στο πλευρό της βασίλισσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η Δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον θα παραμείνει στο Ουίνσδορ, καθώς τα παιδιά της, ο πρίγκιπας Γεώργιος, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις βρίσκονται στην πρώτη τους μέρα στο σχολείο, ανέφερε το παλάτι του Κένσιγκτον σε ανακοίνωσή του.

Το BBC One αναστέλλει το κανονικό πρόγραμμα

Δεκάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις πύλες του Κάστρου, όπου βρίσκεται η βασίλισσα, ενώ τα βρετανικά ΜΜΕ τροποποιούν το πρόγραμμά τους, ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, το BBC One ανέστειλε το κανονικό πρόγραμμα μετά την ανακοίνωση για την αλλαγή στην υγεία της Βασίλισσας. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας μεταδίδει ειδικό δελτίο ειδήσεων του BBC.

Στο μεταξύ, ο παρουσιαστής Huw Edwards φοράει σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, ακολουθώντας τον ενδυματολογικό κώδικα του BBC σε περίπτωση που φύγει από τη ζωή μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Το πρόγραμμα διακόπηκε στις 12:39 για να μεταδοθεί η ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που έκανε λόγο για ανησυχία των γιατρών για την υγεία της βασίλισσας. Έκτοτε, το κανάλι μεταδίδει ειδήσεις μόνο για την υγεία της βασίλισσας. 

in.gr