Χωρίς ή με ληγμένη άδεια οδήγησης και χωρίς πιστοποιητικά ασφάλειας και καταλληλότητας οχήματος, εντοπίστηκαν την Κυριακή αρκετοί οδηγοί στη Λεμεσό, στο πλαίσιο ελέγχων που έγιναν από τον Ουλαμό Μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, εντοπίστηκαν πέντε πρόσωπα που οδηγούσαν οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και δέκα πρόσωπα που οδηγούσαν οχήματα χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης. Επίσης, ένα πρόσωπο εντοπίστηκε να οδηγεί με ληγμένη  άδεια οδήγησης.

Άλλες 13 καταγγελίες αφορούσαν οδήγηση οχήματος με ληγμένη άδεια κυκλοφορίας, καθώς και άλλες 15 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας, όπως οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς προστατευτικό κράνος, μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και παραβάσεις σήματος τροχαίας.

Καταγγέλθηκαν επίσης έξι πρόσωπα που οδηγούσαν οχήματα τα οποία έχουν δηλωθεί στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως ακινητοποιημένα, καθώς και ένα πρόσωπο που οδηγούσε όχημα με ληγμένο πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Για σκοπούς διερεύνησης υποθέσεων διάπραξης παραβάσεων τροχαίας, καθώς και παράνομων μηχανικών μετατροπών, κατακρατήθηκαν εννέα μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο.

Συνολικά τα μέλη του Ουλαμού Μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Λεμεσού προχώρησαν σε 50 καταγγελίες παραβάσεων τροχαίας.           

Οι τροχονομικοί έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας, σημειώνει η ανακοίνωση, στόχο έχουν την πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, την αντιμετώπιση φαινομένων οχληρίας που προκαλείται από οδηγούς οχημάτων με μετατροπές, και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

ΚΥΠΕ