Θέλω να αναφερθώ στη συνάντηση που είχα πριν από λίγες μέρες με υπάλληλο του Δήμου Λάρνακας, αναφορικά με την υπερχρέωση μιας βδομάδας που έκαναν στη μητέρα μου που διέμενε στο δημοτικό μέλαθρο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, ένιωσα σαν να ήμουν τρομοκράτης. Με αυτό τον τρόπο με αντιμετώπισε, όταν εισήλθα στο γραφείο της διεκδικώντας πολύ έντονα τα χρήματα (€270) που εισέπραξαν από την αδελφή μου για διαμονή μιας επιπλέον βδομάδας της μητέρας μου στο μέλαθρο, μέρες κατά τις οποίες η μητέρα μου ήταν στη Λευκωσία. Η σοβαρή της δικαιολογία ήταν ότι της δέσμευσα το δωμάτιο για μια βδομάδα και επομένως ήμουν υποχρεωμένη να πληρώσω ολόκληρο το μήνα, έστω και αν η μητέρα μου δεν διέμενε στο μέλαθρο εκείνη τη βδομάδα. Η επίθεση που μου έκανε, ήταν τρομερή. Με απείλησε ότι θα δώσει εντολή να μη μου επιτρέψουν άλλη φορά την είσοδο στο Δημαρχείο Λάρνακας, λες και με έδιωχνε από το σπίτι της, πήρε τηλέφωνο και κάλεσε τον «σεκιουριτά»  και άλλον ένα με αποτέλεσμα να βρεθώ μόνη μου απέναντι σε τρία άτομα που ήταν εχθρικά απέναντί μου. Ένιωσα ότι ήμουν σε δύσκολη θέση και ότι καταρρακωνόταν η αξιοπρέπειά μου. Αρνήθηκε ότι έδωσε εντολή να μην πληρώσω για τη  βδομάδα που δεν ήταν στο μέλαθρο η μητέρα μου και επέμενε ότι μου είπε να υποβάλω ένσταση για τη χρέωση και δεν το έκανα, ενώ έστειλα ενημερωτικό μήνυμα στο δήμαρχο. Μαρία Χ.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας με τον οποίο είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία η στήλη, ανέφερε ότι είναι ενήμερος για το περιστατικό που καταγράφει η αναγνώστριά μας στην επιστολή της.

Όπως μας είπε, οι οδηγίες που έχει προς όλους τους λειτουργούς του Δήμου Λάρνακας είναι ξεκάθαρες: να συμπεριφέρονται με σεβασμό προς όλους τους δημότες και να τους εξυπηρετούν με ευγένεια.

Για τα όσα περιγράφει η αναγνώστριά μας, είπε ότι διεξάγει έρευνα και ανάλογα θα δράσει.

Αναφερόμενος εξάλλου στην υπερχρέωση -όπως τη χαρακτηρίζει η αναγνώστριά μας- της μιας βδομάδας που επιβλήθηκε από το δημοτικό μέλαθρο Λάρνακας, μας τόνισε ότι «η χρέωση έγινε με βάση την πολιτική που εφαρμόζει το μέλαθρο».

Συμπληρωματικά, μας ανέφερε ότι οι χρεώσεις που επιβάλλει το συγκεκριμένο δημοτικό ίδρυμα, είναι πολύ χαμηλές και οι μισές περίπου από αυτές που επιβάλλουν παρόμοια ιδρύματα ιδιωτικού τομέα.