Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Coca-Cola HBC Κύπρου 

Πρόγραμμα «Youth Empowered» παρέχει ευκαιρίες δικτύωσης εργασίας

1 Ποιος είναι ο στόχος του προγράμματος Youth Empowered; Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στο να δώσουμε σε τρεις χιλιάδες άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών, τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ευκαιρίες δικτύωσης, για να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης το οποίο ξεκινήσαμε και στις 28 χώρες του Ομίλου μας το 2017 και το προσφέρουμε δωρεάν για να προετοιμάσουμε τη νέα γενιά!

2 Πώς μπορεί κάποιος να συμμετέχει στο πρόγραμμα; O κάθε ενδιαφερόμενος, μεταξύ 18 – 30 ετών, ανεξαρτήτως πτυχίων και εμπειρίας μπορεί να εγγραφεί στην ψηφιακή πλατφόρμα www.youthempowered.com.cy, όπου έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων καθώς και να αυτοαξιολογηθεί μέσα από το διαδραστικό gamified τεστ της Owiwi εντελώς δωρεάν.

3 Τι περιλαμβάνει το συγκεκριμένο τεστ; Το τεστ σε βοηθά να ανακαλύψεις τα πραγματικά σου ταλέντα και να τα αναδείξεις μέσα από το παιχνίδι, ενώ μπορείς να εξασκήσεις τις δεξιότητές σου και να εντοπίσεις τα δυνατά σου σημεία, ώστε να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας. Ολοκληρώνοντας όλα τα στάδια, λαμβάνεις πιστοποιητικό, το οποίο ακολούθως μπορείς να προσθέσεις στην προσωπική σου σελίδα στο LinkedIn.

4 Τι άλλο προσφέρει η ψηφιακή πλατφόρμα; Συμμετέχοντας κανείς στην πλατφόρμα μπορεί να παρακολουθήσει e-learnings που καλύπτουν διαφορετικά πεδία όπως διαχείριση χρόνου, project management, δεξιότητες διαπραγμάτευσης, feedback, βασικές γνώσεις οικονομικών, δεξιότητες πωλήσεων.

5 Συμμετέχουν κι άλλοι οργανισμοί στο Youth Empowered; Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με 20 στρατηγικούς εταίρους, φορείς και οργανισμούς από ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, με τη συμβολή των οποίων χτίστηκε ένα δυναμικό και αποτελεσματικό δίκτυο ανθρώπων και επαφών, ώστε να αποτελέσουν τους μέντορες της νέας γενιάς της Κύπρου. Το πρόγραμμα μετρά δύο επιτυχημένα «physical trainings» σε Λευκωσία και Λεμεσό και ήδη έχει προσφέρει σε συμμετέχοντες σημαντικές ευκαιρίες εργοδότησης ή πρακτικής άσκησης σε μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες.

 

[email protected]