Ποινή φυλάκισης 10 ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου σε άτομο σιγυπτιακής καταγωγής κάτοικο Κύπρου ο οποίος βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία για βιασμό 72χρονης γυναίκας στην Κισσόνεργα την 8η Μαίου.

Το Κακουργιοδικείο, με πρόεδρο την Ρ. Λιμνατίτου και μέλη τους Μ. Δρουσιώτη και Π. Μιχαηλίδη, βρήκε επίσης τον κατηγορούμενο ένοχο και στις κατηγορίες της απειλής και της μεταφοράς μαχαιριού.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης που αναφέρθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το βράδυ της 8ης Μαίου η παραπονούμενη βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο της κατοικίας της, άκουσε χτυπήματα στην πόρτα της κουζίνας. Αφού κατέβηκε και άνοιξε την πόρτα, είδε τον κατηγορούμενο τον οποίο γνώριζε από προηγουμένως, να μυρίζει αλκοόλ και της ζήτησε φαγητό, καθότι πεινούσε. Η παραπονούμενη του έδωσε ψωμί και του είπε να φύγει από το σπίτι, τότε αυτός της είπε ότι δεν ήθελε να φάει κάτι και ότι ήθελε να κάνει σεξ μαζί της. Η παραπονούμενη του ζήτησε και πάλι να αποχωρήσει από το σπίτι, αυτός αρνήθηκε και βγάζοντας από την τσέπη του παντελονιού του ένα μαχαίρι μήκους 15 εκατοστών που κατέληγε σε μυτερή άκρη, την έπιασε από τα μαλλιά και την έσυρε στον καναπέ του καθιστικού, όπου την βίασε.

Ο αλλοδαπός εγκατέλειψε τη σκηνή όταν η γυναίκα άρχισε να αιμορραγεί και η παραπονούμενη, ειδοποίησε τηλεφωνικώς τον σύζυγο της, ο οποίος βρισκόταν επίσκεψη σε συγγενικό σπίτι.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που έσπευσε στη σκηνή και βρήκε την παραπονούμενη ταραγμένη και συγχυσμένη να έχει αίματα στα πόδια και στα χέρια και μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη ενώ λίγες μέρες αργότερα σε περιουσία της παραπονούμενης εντοπίστηκε το μαχαίρι με το οποίο την υποχρέωσε στην συγκεκριμένη πράξη.

Στην αγόρευση του για μετριασμό της ποινής για τον κατηγορούμενο ο δικηγόρος κ. Τριγκής τόνισε την παραδοχή του κατηγορούμενου και το λευκό του ποινικό μητρώο αναφέροντας παράλληλα ότι είναι παιδί χαμηλού κοινωνικοοικονομικού στρώματος, είναι νυμφευμένος και έχει μία θυγατέρα δύο ετών, την οποία έχει  1.5 χρόνο να την δει, ουσιαστικά από το διάστημα που ήρθε στην Κύπρο.

Έχοντας υπόψη όλους τους πιο πάνω παράγοντες, τα γεγονότα της υπόθεσης, την σοβαρότητα των αδικημάτων, την ανάγκη επιβολής αποτρεπτικής ποινής αλλά ταυτόχρονα και  την παραδοχή του κατηγορούμενου, το λευκό ποινικό μητρώο όπως και τις προσωπικές του συνθήκες, το Κακουργιοδικείο αναφέρει στην απόφαση του ότι η μόνη αρμόζουσα ποινή για τον κατηγορούμενο είναι η ποινή της φυλάκισης και επιβάλλουμε στον κατηγορούμενο στην πρώτη κατηγορία ποινή  φυλάκισης 10 χρόνων. 

Την Δημοκρατία εκπροσώπησε στη δίκη η Εισαγγελέας Ειρήνη Σάββα.