Ζούμε σε έναν κόσμο και ένα σύστημα, στο οποίο η ισχυρότερη και πιο προηγμένη χώρα (ΗΠΑ) αδυνατεί να προσφέρει ιατρική φροντίδα στον πληθυσμό της, ο οποίος αποδεκατίζεται καθημερινά. Μιλάμε για την ίδια χώρα, η οποία ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για στρατιωτικούς εξοπλισμούς για να βομβαρδίζει με χειρουργική ακρίβεια στόχους χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το έδαφός της, αλλά δεν «μπορεί» να προσφέρει στον πληθυσμό της τα στοιχειώδη.
Ζούμε σε ένα κόσμο και ένα σύστημα στο οποίο, η ίδια αυτή χώρα, κατάσχει, σαν κοινός πειρατής, υγειονομική βοήθεια που έστειλε η Κίνα σε χώρες συμμάχους της στο ΝΑΤΟ! 
Ζούμε σε έναν κόσμο και ένα σύστημα στο οποίο η ΕΕ ακόμα ψάχνεται πως θα βοηθήσει τα κράτη μέλη της, για να το πω με τον πιο κομψό τρόπο, την ίδια ώρα πο υ η Ρωσία έστελνε μονάδες απολύμανσης, στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό και προηγμένες στρατιωτικές μονάδες πυρηνικής, βιολογικής και χημικής προστασίας, η Κίνα υγειονομικό εξοπλισμό και η Κούβα γιατρούς.
Ζούμε σε έναν κόσμο και ένα σύστημα, στο οποίο η Κούβα, η οποία τελεί υπό εγκληματικό αποκλεισμό εδώ και δεκαετίες, «εξάγει» γιατρούς και βοήθεια σε πολλές πληγείσες περιοχές (Ισπανία, Ιταλία, Ανδόρρα, κ.τλ.).
Ζούμε σε έναν κόσμο και ένα σύστημα στο οποίο ορισμένοι αναλυτές σε συγκεκριμένα μίντια στην Κύπρο, αλλά όχι μόνο, αντιμετωπίζουν οτιδήποτε βλάπτει τις ΗΠΑ ως θεωρίες συνωμοσίας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η βοήθεια της Ρωσίας στην Ιταλία είναι πρόσχημα για υβριδική κατασκοπεία.
Ω τι κόσμος μαμά!!

* Πολιτικός Επιστήμονας, Πανεπιστήμιο .