To Top
Επόμενο
Προηγούμενο
Μιρέλα Πάχου: Το κορίτσι με το κόκκινο ακορντεόν
ΑΡΧΙΚΗGOING OUTΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ • Μιρέλα Πάχου: Το κορίτσι με το κόκκινο ακορντεόν
  09 Δεκεμβρίου 2019, 10:34 πμ  
«Πώς είναι άραγε να κάνεις καριέρα έξω από την κρίση;», αναρωτιέται η νεαρή ερμηνεύτρια που ξεπήδησε μέσα από δύσκολες συνθήκες, κάνοντας την πρώτη της επιτυχία με ένα τραγούδι που έφερε το όνομά της. Με αφορμή τη συναυλία της στην Κύπρο, μας μιλά για την -πάντα με μουσική υπόκρουση- ζωή της.
 
- Πώς μπήκε η μουσική στη ζωή σου; Ποια ήταν τα πρώτα ερεθίσματα; Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι τη ζωή μου με μουσική υπόκρουση! Όμως, εκτός από  τα ακούσματα, βίωνα τη μουσική μέσα από  την καθημερινότητα του μπαμπά μου, που είναι τραγουδιστής. Πρόβες, συζητήσεις, μουσικά όργανα, παραστάσεις, συναυλίες, μουσική παντού. Κάποια στιγμή, τριών-τεσσάρων χρονών, ξεκίνησε μέσα από ένα παιδικό πιανάκι και η δική μου διαδρομή.
 
- Σπούδασες Νομική, με διδακτορικό στο Δημόσιο Δίκαιο. Το τραγούδι λειτουργεί σαν φόντο ή βρίσκεται στο προσκήνιο; Ολοκλήρωσα πέρσι το διδακτορικό μου και κάνω μεταδιδακτορική έρευνα στον τομέα της Νομικής Πληροφορικής. Στη ζωή μου τόσο η Νομική όσο και η Μουσική, όμως, βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο!
 
- Ποια ήταν η πιο απολαυστική στιγμή σου στο χώρο μέχρι σήμερα; Μπορώ να θυμηθώ πάρα πολλές έντονες στιγμές και πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από αυτές. Η πρώτη φορά στη σκηνή, κάποιες συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες, η κυκλοφορία των CD,  το πριν αλλά και το μετά της κάθε συναυλίας.
 
- Μια συναυλία που δεν θα ξεχάσεις ποτέ; Τη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «Οι Άγγελοι Zουν Aκόμα στη Μεσόγειο» στο Καλλιμάρμαρο.
 
- Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που χρειάστηκε να αντιμετωπίσεις; Δυσκολίες που είχαν να κάνουν με μένα την ίδια: φόβοι και ανασφάλειες, ευτυχώς σε μικρές και ελεγχόμενες δόσεις.
 
- Κάτω από τη σκηνή ποια είσαι; Είμαι παντού ο εαυτός μου και πάντα χωρίς πρόβα!
 
- Πώς είναι να κάνεις καριέρα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης; Πώς είναι άραγε να κάνεις καριέρα έξω από την κρίση; (γέλια)
 
- Ποια είναι η σχέση σου με τα κοινωνικά δίκτυα; Απαντάς στα μηνύματα του κόσμου; Χρησιμοποιώ τα κοινωνικά δίκτυα ως εργαλείο ενημέρωσης, πρόσβασης σε πληροφορίες και βέβαια επικοινωνίας. Διαβάζω όλα τα μηνύματα και απαντώ στα περισσότερα. Πάντα το πρόβλημα είναι ο χρόνος που μπορείς να αφιερώσεις σε όλα αυτά!
 
- Θεωρείς ότι είναι απαραίτητα σήμερα για την προώθηση της μουσικής; Υποθέτω πως δεν είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ωστόσο, μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τους νέους καλλιτέχνες.
 
- Τι έχεις ετοιμάσει για τη συναυλία σου στην Κύπρο; Η παράσταση θα περιλαμβάνει τραγούδια από τους δύο προσωπικούς μου δίσκους και ιδιαίτερες διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με τους περισσότερους από τους οποίους είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ τα χρόνια της μουσικής μου πορείας. Θα περάσουμε υπέροχα!
 
- Ποια τα επόμενά σου σχέδια; Προσωπικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και ένα ολοκαίνουριο τραγούδι. Μου το χάρισε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο!
 
INFO: Η Μιρέλα Πάχου, που έχει στο βιογραφικό της συνεργασίες με τους σπουδαιότερους Έλληνες καλλιτέχνες, με το ακορντεόν της χαμογελά και τραγουδά καινούρια και παλιά τραγούδια, που θέλουμε να ακούσουμε σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, χρώμα και φως. Μαζί της οι Δημήτρης Σινογιάννης, Δημήτρης Μουτάφης και Παύλος Λογαράς. 11/12, 20:30, Πάφος, Πλατώ, 26951800.
 
Περιοδικό Go, τεύχος 92.
  Συνέντευξη: Νταϊάνα Αζά      Πάνος Γεωργίου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...