Τα μαθήματα που πρέπει να κρατήσουμε

Οι δύσκολοι και πρωτόγνωροι καιροί που διανύουμε, μας έχουν αφήσει με κάποια πολύτιμα μαθήματα. Μάθαμε να προσαρμοζόμαστε σε ένα νέο τρόπο ζωής, να αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις και να διαμορφώνουμε ένα νέο κώδικα συμπεριφοράς. Αλλά μάθαμε επίσης πόση ανάγκη έχουμε ο ένας για τον άλλο και πόση αξία έχει να ζούμε το παρόν. Να μην παίρνουμε τίποτα δεδομένο και να αντλούμε δύναμη από απλά και αγνά πράγματα, τα οποία είναι και τα πιο σημαντικά.

  • Όπως η αξία του να ετοιμάζουμε και να απολαμβάνουμε ένα πλούσιο και θρεπτικό πρόγευμα πριν αρχίσει η μέρα.
  • Η ευχαρίστηση που μας δίνει η έστω και ολιγόλεπτη άσκηση, που κάνουμε για να κρατάμε τη διάθεση και την ενέργεια στα ύψη. 
  • Το αυθόρμητο γέλιο που έρχεται με την απογευματινή κουβέντα με φίλους, ακόμη και απ’ το τηλέφωνο, με ένα καφεδάκι στο χέρι. 
  • Η θερμή αγκαλιά του καναπέ όταν αφήνουμε το εαυτό μας να χάνεται σε μια φανταστική ταινία ή ένα καλό βιβλίο. 
  • Η άνευ όρων αγάπη που εκφράζουμε όταν μοιραζόμαστε ένα δροσερό ποτήρι γάλα με τα παιδιά μας, πριν τους πούμε ένα τρυφερό καληνύχτα. 
  • Η περηφάνια που νιώθουμε όταν δημιουργούμε ένα υπέροχο γλυκό που φτιάξαμε μόνοι μας, για πρώτη φορά. 

Αν και σήμερα, οι καθημερινές αυτές στιγμές αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία, μπορούμε και οφείλουμε να τις δίνουμε την ίδια σημασία, ακόμη και όταν επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής.
 

Ας μην αφήσουμε τη ρουτίνα να μας αποσπάσει την προσοχή λοιπόν και ας μην ξεχάσουμε να δίνουμε έμφαση σε εκείνα που είναι πολύ πιο σημαντικά από όσο φαίνονται. Στα απλά, λιτά μικρά αγαθά, που χωρίς πολλά-πολλά, μας δίνουν τα πιο μεγάλα χαμόγελα. Όπως και το νέο γάλα Αλάμπρα. Φτιαγμένο με τις ίδιες αξίες, ποιότητα και φροντίδα που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε για να μας χαρίσει αληθινή γεύση και αγνή απόλαυση, κάθε στιγμή της ημέρας.
 
Μάθετε περισσότερα στο: https://bit.ly/3d14IHT