Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων

«Στοίχημα και τυχερά παιχνίδια με τρόπο υπεύθυνο»

1. Το εορταστικό κλίμα των ημερών αποτελεί για πολλούς ευκαιρία για τυχερά παιχνίδια και στοίχημα; Αδιαμφισβήτητα. Σ’ αυτή τη βάση, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων υπενθυμίζει στο κοινό ότι η συμμετοχή του στο στοίχημα και τυχερά παιχνίδια θα πρέπει να γίνεται με τρόπο υπεύθυνο και να παραμείνει στο πλαίσιο της κοινωνικής ενασχόλησης, ούτως ώστε να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες.

2. Πώς μπορεί κανείς να πληροφορηθεί για το υπεύθυνο παιχνίδι; Μπορεί να λάβει ενημέρωση και συμβουλές καθώς και μέτρα αυτοπροστασίας στην ιστοσελίδα www.responsiblegaming.gov.cy. Ενδεικτικά, ο παίκτης θα πρέπει να ενημερώνεται για τους όρους και κανονισμούς παροχής υπηρεσιών στοιχήματος, να θέτει χρηματικά και χρονικά όρια, να ισορροπήσει τνο χρόνο που θα αφιερώσει στο στοίχημα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές και κοινωνικές του σχέσεις, να ξοδεύει μόνο όσα χρήματα του περισσεύουν κ.ά. Είναι σημαντικό, το κοινό να απολαύσει το κοινωνικό στοιχείο που προσφέρουν τα τυχερά παιχνίδια τις εορταστικές μέρες, χωρίς όμως να θεωρήσει ότι είναι ένας τρόπος για να ενισχύσει την οικονομική του κατάσταση.

3. Πώς μπορεί να μάθει τις αδειοδοτημένες ιστοσελίδες και υποστατικά; Στην ιστοσελίδα της Αρχής, www.nba.gov.cy υπάρχουν αναρτημένα τα μητρώα με τα αδειοδοτημένα υποστατικά παροχής υπηρεσιών στοιχήματος Κλάσης Α (επίγειου στοιχήματος/πρακτορεία στοιχημάτων) και Κλάσης Β (διαδικτυακού στοιχήματος). Οι ιστοσελίδες, οι οποίες είναι μη αδειοδοτημένες/παράνομες και είναι τοποθετημένες σε λίστα φραγής, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.blocking.nba.com.cy.

4. Αν γίνει αντιληπτή οποιαδήποτε παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα; Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Αρχή καλεί το κοινό να προβεί σε καταγγελία καλώντας στον 22881800, ή αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected], ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας στο σύνδεσμο http://responsiblegaming.gov.cy/paranomo-stichima/katingile-to-paranomo-stichima/

5. Ποια η διαθέσιμη πληροφόρηση σε περίπτωση προβληματικής ενασχόλησης με το στοίχημα; Υπάρχουν πληροφορίες και καθοδήγηση στην ιστοσελίδα www.responsiblegaming.gov.cy ή μπορούν να καλέσουν στο 1454 (άτομα 22 ετών και άνω) ή στο 1456 (νεαροί ενήλικες μέχρι 22 ετών). Υπενθυμίζουμε ότι, άτομα κάτω των 18 ετών απαγορεύεται να συμμετέχουν στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.