Απ’ τα μεγάφωνα ακούγονται καλοκαιρινά χιτάκια, χρωματιστά κοκτέιλ προσγειώνονται στην άμμο και εμείς, μετά από μια δροσιστική βουτιά, απολαμβάνουμε το σκηνικό, σαν όνειρο που δεν θέλουμε ποτέ να τελειώσει. Αυτά 11+1 αγαπημένα beach bars στο νησί, που άνοιξαν και μας περιμένουν.
 
Ammos
Το lounge bar/restaurant που ανέστησε το υποβαθμισμένο Μακένζι, εγκαινίασε τις λουξ ξαπλώστρες του, έστρωσε τα ολόλευκά τραπέζια και υποδέχτηκε τους πρώτους του επισκέπτες. Εκεί θα πας από νωρίς το πρωί, θα παραγγείλεις το παγωμένο σου καφεδάκι και θα περάσεις τη μέρα σου, με ανεβαστικά beats και φωτογενές crowd. Εκτός όμως από ολοήμερο beach fun, το Ammos φημίζεται και για το εξαιρετικό του φαγητό, το οποίο απολαμβάνεις στο ειδυλλιακό περιβάλλον, μέχρι αργά το βράδυ. Στο μενού θα εντοπίσεις ευφάνταστα sushi platters, όπως το χορταστικό Ninja Mix Combo, το πολύχρωμό Samurai Maki Roll, το Geisha Sashimi Mix με φιλέτα από ωμό τόνο και σολομό ή το Mango pango, με σος από μάνγκο και χαβιάρι. Από τα κυρίως πιάτα, ξεχωρίζει το βοδινό στέικ Cowboy, αλλά και τα αρνίσια παϊδάκια, που μαρινάρονται σε λεμόνι, λάδι και δεντρολίβανό και σερβίρονται με  σπιτική σάλτσα μουστάρδας και φρέσκο πουρέ από φρούτα του δάσους. Όλα αυτά, πάνε πακέτο με εξωτικά και ευφάνταστα κοκτέιλ, ανάμεσά τους τα ολοκαίνουρια Amaretto Sour και El Patron, με τεκίλα, χυμό ρόδι, σιρόπι βανίλιας, φρέσκο λεμόνι και Campari. Παραλία Μακένζι, Λάρνακα, 24828844.
 

 
Sirena Bay
Αν ούτε εσύ δεν  πρόκειται να κλείσεις πακέτο διακοπών σε κάποιο ελληνικό νησί φέτος, μη σκας. Το Sirena Bay στον Πρωταρά θα σε ταξιδέψει νοερά στο Αιγαίο με τα δέντρα που το περιβάλλουν, τις πολύχρωμες καρέκλες και τη φευγάτη διάθεση. Το μενού περιλαμβάνει φαγητά σχάρας, σαλάτες και θαλασσινά (καλαμάρι, χταπόδι, λαβράκι κ.α.), αλλά και δροσιστικά κοκτέιλ, όπως Brandy Sour, Mojito, Cuba Libre, Bloody Mary και Daquiri, ενώ για κάθε Σαββατοκύριακο του Ιούνη,  έχουν διοργανωθεί events με γνωστούς DJs,  για πάρτι που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη σου. Βρυσουδίων 115, Πρωταράς, 97776922.

 

Culumbia Beach
Έγινε απ’ την πρώτη μέρα λειτουργίας του το απόλυτα place-to-be του (κάθε) καλοκαιριού, ξεχωρίζοντας για τις υπηρεσίες πέντε αστέρων και το εξεζητημένο του σκηνικό, μπροστά απ’ τη θάλασσα και γύρω απ’ την πισίνα. Αυτή τη σεζόν, επέστρεψε ανανεωμένο, για να μας ανυψώσει το ηθικό με τα δροσιστικά του Bellini, τα Aperol Spritz και τα κοκτέιλ που σερβίρονται μέσα σε καρύδα και ανανά. Στο μενού του, έχουν προστεθεί νέα πιάτα, όπως τα Cuban και Caribbean σάντουιτς, τα mojito prawn tacos, την brie cheese salad, το gazpacho ντομάτας, και το ριζότο με χτένια και σπαράγγια, που προηγούνται του κέικ σοκολάτας και καραμέλας, του red velvet και του παγωτό με κουμκουάτ και τραγανή πραλίνα με πιστάτσιο. Προμαχών Ελευθερίας, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός, 25321500.

 
La Isla
Ο εξωτερικός χώρος του all day spot της Λεμεσού, έστρωσε τα τραπέζια του, στοίχισε τις ψάθινες τροπικές ομπρέλες του και καλωσόρισε το καλοκαίρι, με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας και το μπλε της πισίνας, στην υπερυψωμένη βεράντα του. Στο μενού θα βρεις πολλές επιλογές από ορεκτικά, όπως πικάντικό τραγανό καλαμάρι, κέικ κάβουρα, ταρτάρ σολομού και βοδινό καρπάτσιο, σαλάτες, ψάρια, θαλασσινά και όστρακα (από φρέσκο αστακό, μέχρι στρείδια), μακαρονάδες, είδη σχάρας, burgers, σάντουιτς και sharing platters, που θα μοιραστείς με την παρέα, όπως είναι η πιατέλα του ψαρά, η πιατέλα κρεατικών και η πιατέλα κρασιού, με τυριά και αλλαντικά. Στο Healthy Corner θα εντοπίσεις τις υγιεινές προτάσεις των σεφ, δηλαδή bowls, wraps, σαλάτες και μπάρες με superfoods, φρέσκα φρούτα, λαχανικά ή δημητριακά. Ανάμεσα στα δεκάδες κοκτέιλ του, ξεχωρίζουν τα signature Captain Zombie, με ρούμι, passion fruit, apricot brandy, Falernum, lime και χυμό από κόκκινο γκρέιπφρουτ και το Hot and Spicy Lover με βότκα, red chili, πουρέ ροδάκινου και χυμό γκρέιπφρουτ. Μη διστάσεις να τα παραγγείλεις από νωρίς το πρωί – περάσαμε δύσκολα και μας αξίζει. Λεωφόρος Αμαθούντος 17, Λεμεσός, 25310310.

 
Guaba
Το beach bar που κάνει το γύρο του κόσμου για τα επικά του πάρτι με πασίγνωστους DJs, χαμηλώνει για λίγο τους τόνους. Προς το παρόν, πάμε στο Guaba Beach Bar και αράζουμε στις ξαπλώστρες του δίπλα στη θάλασσα ή στις πολύχρωμες κούνιες του, σε ένα τροπικό σκηνικό, και παραγγέλνουμε το Guaba Yuzu Cocktail, με μάνγκο, yuzu και γκρέιπφρουτ. Μέχρι οι συνθήκες να το επιτρέψουν για να ξεφαντώσουμε και πάλι με την dance, electro, house, trance και techno μουσική του. Αμαθούντος 7, Λεμεσός, 96340000.

 
Aplostra
Είναι το beach bar που έδωσε –επιτέλους- ένα φρέσκο αέρα στο Lady’s Mile. To Αplostra Restaurant-Beach Bar πήρε το όνομά του από την πραγματική ονομασία της παραλίας, δίνοντάς μας κάτι διαφορετικό απ’ αυτά που είχαμε συνηθίσει στην περιοχή. Ένα καλαίσθητος χώρος με έθνικ χαρακτήρα, αναπαυτικές καρέκλες, καναπέδες και ευρύχωρα στρώματα  που σερβίρει εξωτικά κοκτέιλ και ναργιλέδες. Το μενού αποτελείται από υγιεινές επιλογές, όπως σαλάτες, σπιτικά ντιπ και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Εμείς λατρέψαμε τις μπρουσκέτες με μοτσαρέλα και πέστο, αλλά και την Aplostra Salad με παστά σύκα, ντοματίνια, καρύδια, ρόδια και φράουλες. Παραλία Lady’s Mile, Λεμεσός, 77776999.

 
Isola
Το σημαντικότερό του ατού είναι η τοποθεσία του, πίσω απ’ το Nissi Beach που είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κύπρου. Μπροστά από το πεντάστερο ξενοδοχείο, πάνω στη λευκή αμμουδιά και ανάμεσα σε ψηλούς φοίνικες, βρίσκονται τα gazebo με τις μαξιλάρες, τις κουρτίνες και τον υφασμάτινο ουρανό, όπου θα απολαύσεις τα κοκτέιλ σου ή ένα detox ρόφημα και θα περάσεις την ημέρα σου. Το φαγητό του αντλεί έμπνευση από τη μεσογειακή κουζίνα, με γκουρμέ πινελιές. Αυτή τη σεζόν θα δοκιμάσουμε ένα τραγανό καλαμάρι με σος χαρουπιού, olive ταπενάντ και πέστο βασιλικού, τη θεϊκή αστακομακαρονάδα και τη δροσιστική σαλάτα με καπνιστή μελιτζάνα, αφήνοντας για το φινάλε το κέικ πορτοκαλιού με παγωτό βανίλιας. Λεωφόρος Νησί 77, Αγία Νάπα, 23204197.

 
NOA Beach Seafood Restaurant
Ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου, όπου περνούσαμε τα καλοκαίρια της παιδικής μας ηλικίας, μεταμορφώθηκε σε έναν στιλάτο χώρο, με μίνιμαλ διακόσμηση, αναπαυτικούς καναπέδες, ξαπλώστρες κάτω από ψάθινες ομπρέλες και εξαιρετικό φαγητό. Δίνοντας έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά, σερβίρει σπιτικά ντιπ που ξεφεύγουν απ΄ τα τετριμμένα, όπως το χούμους με αβοκάντο, σαλάτες με superfoods και θαλασσινά, ολόφρεσκα οστρακοειδή, ταρτάρ με λαβράκι και τόνo, sashimi και tataki, τάκο με τόνο και σάλτσα ντομάτας, κροκέτες από τραχανά, καλαμάκι με lemongrass στη σχάρα, μακαρονάδες και κρεατικά. Αν δεν μπορείς να επιλέξεις μόνο μερικές από τις δεκάδες επιλογές του μενού, μπορείς να παραγγείλεις τον μεζέ, τον Seafood ή τον Shellfish, και να δοκιμάσεις λίγο απ’ όλα. Προμαχών Ελευθερίας 2, Άγιος Αθανάσιος, 25324056.

 
Paradisos
Το beach bar στην παραλία Πανταχού, κοντά στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, είναι ένα all day spot με μπαρ, high tables, καναπέδες, ξαπλώστρες και ναργιλέδες, κάτω από την ξύλινη οροφή και τους φοίνικες, που σερβίρει από παγωμένα κοκτέιλ, smoothies και χυμούς, σαλάτες, burgers και σουβλάκια, τα οποία μπορείς να απολαύσεις είτε στη βεράντα, είτε να τα μεταφέρεις στην αμμουδιά. Αυτές τις μέρες, εγκαινίασαν το νέο venue Ukiyo Sushi Bar, με fusion πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας και πρωτότυπες συνταγές sushi, με ολόφρεσκα ψάρια, θαλασσινά και λαχανικά, που φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σου. Σκλάβου 8, Αγία Νάπα, 99529497.

 
Lighthouse Surf and Turf
Το μενού αυτού του εστιατορίου έχει ως κύρια έμπνευση την ευρωπαϊκή κουζίνα με ανατολίτικες επιρροές, προσφέροντας δημιουργικά θαλασσινά πιάτα αλλά και ποιοτικό κρέας. Από μακαρονάδες με γαρίδες και μύδια, sushi, τερίνα με χταπόδι και χτένια, ταρτάρ τόνου με πράσινο μήλο, κρέμα wasabi, μαύρο σησάμι και κρεμμύδι μέχρι βοδινό ταρτάρ από φιλέτο Black Angus, με αβγά ορτυκιού, κάπαρη και μουστάρδα. Όλα αυτά, απολαμβάνοντας τη θέα στην θάλασσα, με ένα χρωματιστό κοκτέιλ, φτιαγμένο με καθαρά ποτά, φρέσκα τροπικά φρούτα και υλικά που παρασκευάζονται στο χώρο από τους ταλαντούχους bartenders. Γεωργίου Α’ 106, Γερμασόγεια, 25313808.

 
Island
Ένα beach bar αλλιώτικο απ’ τα άλλα έχει ξεφυτρώσει πριν από μερικά χρόνια στο Λατσί, με παιχνιδιάρικη διακόσμηση, πολύχρωμες αιώρες  και νεανική διάθεση. Πέραν από τα δημοφιλή θεματικά του πάρτι, με αφιερώματα στα 80s και τα 90s και τα events με DJs, το Island αποτελεί μια σταθερή επιλογή για ντόπιους και παραθεριστές της περιοχής, για καφέ, φαγητό και ποτό πλάι στο κύμα. Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από κοκτέιλ, μπύρες και κρασιά, καθώς και burgers, πίτσες, μακαρονάδες και θαλασσινά. Λεωφ. Ακάμαντος, Λατσί, Πάφος, 96725592.

 
(LOOKING FORWARD)
Marcello’s

Ήταν ένα μυστικό που κρατούσαμε για χρόνια καλά κρυμμένο. Δυστυχώς, όμως, έχει διαρρεύσει και το Marcello’s Beach Bar αποτελεί πια δημοφιλές spot, με κόσμο από όλο το νησί να συρρέει σε αυτή πεντακάθαρη παραλία της Αγίας Νάπας και να κάνει ουρές μπροστά απ’ την μπάρα, για να παραγγείλει τα ποτά, τον παγωμένο καφέ και τα σνακ του. Ο χώρος, που από πέρσι έχει επεκταθεί ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες, επιστρέφει στις αρχές Ιουνίου και θα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από κοκτέιλ, όπως Pina Colada, Mojito, Cuba Libre και Brandy Sour, αλλά και μπύρες από μικροζυθοποιεία, ανάμεσά τους η αγαπημένη μας Shockwave Pale Ale, από το κυπριακό Radical Way Brewing. Κρύου Νερού 4, Αγία Νάπα, 97828554.

Περιοδικό Go, τεύχος 116.