Σε συνέχεια ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), ημερομηνίας 9 Απριλίου 2020 (ypp10612) και του Διαγγέλματος του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29 Απριλίου 2020, καθώς και του σχετικού Διατάγματος που εκδόθηκε, το ΥΠΠΑΝ, ανακοινώνει ότι:

  1. Η αναστολή της φοίτησης μαθητών/τριών στα νηπιαγωγεία, στην Προδημοτική, Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτική, καθώς και στα Ειδικά Σχολεία παρατείνεται.
  2. Παρατείνεται επίσης και η αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών για Άτομα με Πολλαπλές Αναπηρίες «ΙΡΙΔΑ» και του Κέντρου Σπαστικών και Αναπήρων «ΑΝΕΜΩΝΗ», καθώς και των κέντρων παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
  3. Εξαιρούνται η τρίτη τάξη Λυκείου και το τρίτο έτος Τεχνικών Σχολών ή η αντίστοιχη τελική τάξη των ιδιωτικών, τόσο εξατάξιων όσο και επτατάξιων, για τα οποία η αναστολή φοίτησης μαθητών/τριών τερματίζεται την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020.  
  4. Επίσης, συνεχίζεται η αναστολή και όλων των άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου, απογευματινών και βραδινών, όπως επίσης και η αναστολή φοίτησης στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

Πηγή: philenews