Η Ρωσία θα κατασκευάσει αρκετά εκατομμύρια δόσεων εμβολίων για τον κορωνοϊό κάθε μήνα μέχρι τις αρχές του νέου έτους, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Ρώσος Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η όλη παραγωγή θα εξαρτηθεί πρώτα και κύρια από τις ανάγκες του συστήματος υγείας. Η παραγωγή του πρώτου εγχώριου εμβολίου από το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya αναμένεται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα εξάλλου με τη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επιτήρησης και Προστασίας των Δικαιωμάτων του Καταναλωτή και για την Ανθρώπινη Ευημερία, αναπτύσσονται 26 επιλογές εμβολίων σε 17 ερευνητικά κέντρα στη Ρωσία.

Ένα εμβόλιο του  Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya έχει ήδη δοκιμαστεί σε εθελοντές.

Το ερευνητικό κέντρο Vector της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Επιτήρησης και Προστασίας των Δικαιωμάτων του Καταναλωτή και για την Ανθρώπινη Ευημερία αναπτύσσει εμβόλια πάνω σε έξι διαφορετικές τεχνολογικές πλατφόρμες.

Το πρώτο αναμένεται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο και το δεύτερο τον Οκτώβρη του 2020.

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ