Υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ βρίσκεται η διαχείριση των περιστατικών COVID-19 στον προνοσοκομειακό χώρο και το υπουργείο Υγείας παραθέτει τα στοιχεία που αφορούν τον συγκεκριμένο τομέα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Διεύθυνση Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ ως η εμπροσθοφυλακή του Συστήματος Υγείας της χώρας ανάλαβε εξ αρχής τον επιχειρησιακό συντονισμό και τη διαχείριση των περιστατικών COVID-19 στον προνοσοκομειακό χώρο.
 
Από τις 7 Μαρτίου 2020, η Διεύθυνση Ασθενοφόρων μέσω του 1420 διαχειρίστηκε και αξιολόγησε τηλεφωνικά περισσότερα από 9,000 περιστατικά σε σχέση με την αντιμετώπιση του COVID-19.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
 
Παράλληλα, ανταποκρίθηκε με ασθενοφόρα και εξιδεικευμένα πληρώματα σε περισσότερες από 800 κατ’ οίκον δειγματοληψίες που αφορούσαν ασθενείς με κινητικά προβλήματα ή άλλες ιδιαίτερες καταστάσεις.
 
Σε σύνολο 3,625 επειγουσών κλήσεων, η Διεύθυνση Ασθενοφόρων ανταποκρίθηκε σε 950 κλήσεις που αφορούσαν συμπτωματολογία COVID-19.
 
Σημειώνεται, τέλος, ότι έγιναν 446  διακομιδές υπόπτων περιστατικών από τους χώρους διαμονής τους στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, αλλά και των θετικών περιστατικών από και προς το νοσοκομείο αναφοράς στην Αμμόχωστο.
 
Πηγή: Philenews / ΓΤΠ