H EKO Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψιν την κρισιμότητα των στιγμών που βιώνει η χώρα μας, προχώρησε στην παραγγελία 15 φορητών αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας,  προκειμένου να ενισχυθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των δημόσιων νοσηλευτηρίων, στη μάχη κατά του κορωνοϊόυ SARS-CoV-2.
 
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των ιατρών και των νοσηλευτών του τόπου μας κατά τρόπο έμπρακτο και, ύστερα από συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, ενισχύουμε με σύγχρονο ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό τα τμήματα που τον έχουν περισσότερο ανάγκη. 
 
Η δωρεά της ΕΚΟ Κύπρου είναι μέρος της αρωγής που δίνει ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Η προσφορά του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ αφορά εξοπλισμό, αναλώσιμα, ειδικές υπηρεσίες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης καθώς και βοήθεια σε ιατρικές δομές και ευπαθείς ομάδες. Στόχοι είναι, να ενδυναμωθούν οι δυνατότητες του ιατρικού συστήματος στους τομείς της πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας, αλλά και της μετέπειτα πορείας και διαχείρισης όσων θα νοσήσουν από την ασθένεια.
 
Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος  του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, επεσήμανε τα εξής: 
«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανής και ο βαθμός επιτυχίας εξαρτάται άμεσα από την κινητοποίηση όλων μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Σαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η κοινωνική προσφορά ήταν, ανέκαθεν, μέρος της προτεραιοτήτων μας και είναι αυτονόητο ότι δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτή την προσπάθεια. Στόχος μας είναι, όχι απλά να συνεισφέρουμε οικονομικά, αλλά να διαθέσουμε και τους απαιτούμενους ανθρώπινους πόρους για να υλοποιηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά το πρόγραμμα στήριξης. Στεκόμαστε στο πλευρό των γιατρών και των νοσηλευτών και, εκ μέρους όλων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, εκφράζω δημοσίως ευγνωμοσύνη για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν αυτές τις δύσκολες ώρες. Παράλληλα, θα ήθελα να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ και προς όλους τους εργαζόμενους  του Ομίλου ΕΛΠΕ, που, από την πρώτη στιγμή συμμετέχουν άμεσα στις προσπάθειες μας να θωρακίσουμε και να διασφαλίσουμε τον συνεχή και απρόσκοπτο εφοδιασμό με καύσιμα κίνησης και θέρμανσης, σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούμαστε».
Η ΕΚΟ Κύπρου παραμένει σε ανοικτή γραμμή με το Υπουργείο Υγείας και δηλώνει έτοιμη για να προσφέρει περαιτέρω στήριξη στην προσπάθεια αναχαίτισης των συνεπειών αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης.