Δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου αναφέρουν ότι η Ελλάδα ήρθε σε συμφωνία με το Ισραήλ για την προμήθεια drones Heron, τα οποία θα εκμισθώσει για τρία χρόνια κι εν συνεχεία θα τα αγοράσει. Η συμφωνία υπεγράφη ψηφιακά λόγω των περιορισμών μετακινήσεων ελέω κορονοϊού, ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου (ε.α). και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Υποστράτηγου (ε.α) Udi Adam.

Η Jerusalem Post αναφέρει ότι η Ελλάδα θα ενοικιάσει αρκετά ισραηλινά drones από το Ισραήλ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας. Η ενοικίαση θα γίνει με leasing για τρία χρόνια και μετά το πέρας των τριών ετών, υπάρχει και οψιόν αγοράς τους. Τα υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης αποστολών σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων από την βάση τους. Μεταξύ άλλων, ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης, αισθητήρες νύχτας και προαιρετικά σύστημα ηλεκτρονικής νοημοσύνης (ELINT).

«Επεκτείνονται οι εξαιρετικές αμυντικές σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας. Θεωρούμε υψίστης σημασίας την επιλογή της Ελλάδας να εξοπλίσει τις δυνάμεις της με ένα ισραηλινό σύστημα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης κορονοϊού», δήλωσε σχετικά ο Yair Kulas, επικεφαλής του Οργανισμού Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT) του Ισραηλινού Υπουργείου Αμυνας.

Πηγή: Philenews / ethnos.gr