To Top
00:27 Κυριακή
26 Ιανουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
65 χρόνια «Φ»: Ο Πρωτέας ανέβασε ψηλά τον πήχη
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ • 65 χρόνια «Φ»: Ο Πρωτέας ανέβασε ψηλά τον πήχη
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκεμβρίου 2019, 11:23 πμ
Το τυπογραφείο Πρωτέας (Proteas Press Ltd), μέλος του Ομίλου «Ο Φιλελεύθερος», ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006 και μέσα σε μια δεκαετία καθιερώθηκε σαν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα τυπογραφεία στον τόπο μας. Με τη δυναμική της παρουσία στο χώρο των γραφικών τεχνών, η Proteas Press, έχει επιτύχει να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με ένα ευρύ και  αυξανόμενο φάσμα πελατών. Η εμπειρία κι ο επαγγελματισμός του ανθρωπίνου δυναμικού που στελεχώνει την εταιρεία, η επιχειρηματική της ευελιξία και η φιλοσοφία της να αναπτύσσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της, βασισμένες στην ποιότητα και την άρτια εξυπηρέτηση, θέτει στόχους υψηλών προδιαγραφών και ανεβάζει τον πήχη των υπηρεσιών που προσφέρει.
 
Η εταιρεία πρωτοπορώντας στην εισαγωγή τεχνολογικών καινοτομιών, διαθέτει τεχνογνωσία αλλά και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για εκτυπώσεις, βιβλιοδεσίες και συσκευασίες. Εξάλλου, η δυναμικότητα των εκτυπωτικών μηχανών της δίνει τη δυνατότητα του πολύ μικρού χρόνου ανταπόκρισης ακόμη και στις μεγαλύτερες παραγγελίες.

Η Proteas Press διαθέτει το μεγαλύτερο στην Κύπρο ταχυπιεστήριο εφημερίδας, ταχυπιεστήριο περιοδικών και διαφημιστικών εντύπων, εκτυπωτική μονάδα για εκδόσεις πολυτελείας, περιοδικών, βιβλίων και διαφημιστικών φυλλαδίων σε ειδικά σχήματα, βιβλιοδετικές και συνθετικές μηχανές, μονάδες συσκευασίας και ειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο τμήμα μοντάζ.

Η συνεχής επάρκεια πρώτων υλών και η επένδυση σε καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, σε συνδυασμό με τη δυναμικότητα των εκτυπωτικών μηχανών, δίνει τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης ακόμα και στις μεγαλύτερες παραγγελίες. Με τις δικές της εισαγωγές χάρτου, εξασφαλίζει την αυτονομία και διαρκή παροχή των υπηρεσιών που προσφέρει.

Στον τομέα του προσωπικού, ο Πρωτέας ξεχωρίζει καθώς επενδύει σε ανθρώπους με υψηλά επαγγελματικά προσόντα. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι πλήρως καταρτισμένοι με πολύχρονη πείρα.  Τεχνίτες με μεγάλη εμπειρία από την Ελλάδα στον εκτυπωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν διδαχθεί την τέχνη της εκτύπωσης, τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο, εργάζονται και μοιράζονται τις γνώσεις και εμπειρίες τους με τους Κύπριους συνάδελφους τους στο τυπογραφείο για την επίτευξη του υψηλών προσδοκιών αποτελέσματος που παρέχει.

Στην Proteas Press ο πελάτης μπορεί να τυπώσει από τις επαγγελματικές του κάρτες, μέχρι τα διαφημιστικά του φυλλάδια, τις ετήσιες εκθέσεις του, τιμολόγια, ημερολόγια, αφίσες, εφημερίδες, περιοδικά και ουσιαστικά οτιδήποτε εκτυπώνεται σε χαρτί, από μερικές εκατοντάδες μέχρι δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα.

Η υψηλή τεχνογνωσία και τεχνολογία, αλλά κυρίως η προσήλωση της εταιρείας στην ποιότητα των εκτυπώσεων και στην ικανοποίηση του πελάτη έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικά εκτενές πελατολόγιο. Οι δυνατότητες του τυπογραφείου αναγνωρίστηκαν σύντομα, ώστε διαφημιστικοί οίκοι και μεγάλες εμπορικές και άλλες εταιρείες του τόπου, αλλά και πολυεθνικές εμπιστεύτηκαν τις εκτυπώσεις τους τόσο για τα διαφημιστικά έντυπα και καταλόγους, όσο και ετήσιες εκθέσεις και εκδόσεις. Στο πελατολόγιο συμπεριλαμβάνονται οι περισσότερες διαφημιστικές εταιρείες αλλά και τράπεζες, ημικρατικοί οργανισμοί και κρατικές υπηρεσίες. Πέραν αυτών εκδοτικοί οίκοι της Κύπρου όπως ο δημοσιογραφικός Οργανισμός ο Φιλελεύθερος.  Μεγάλη καταξίωση και η εμπιστοσύνη που έδειξε στον Πρωτέα για την εκτύπωση της καθημερινής της έκδοσης για τις ανάγκες του νησιού η γνωστή εφημερίδα SUN του Ηνωμένου Βασιλείου. Πριν η εφημερίδα SUN τυπωνόταν στην Ελλάδα και μεταφερόταν αεροπορικώς στην Κύπρο για διανομή τα απογεύματα ή την επομένη. Τώρα με την εκτύπωση της εφημερίδας στον Πρωτέα γίνεται η διανομή της στο νησί κανονικά με τις άλλες τοπικές εφημερίδες, ώστε οι αναγνώστες της να την βρίσκουν στα περίπτερα από τις πρωινές ώρες.
 
Λειτουργεί πάνω σε πολυεπίπεδη βάση

Στον Πρωτέα λειτουργούν τα ακόλουθα τμήματα και δραστηριότητες: τμήμα montaz και CTP για παραγωγή των τσίγκων εκτύπωσης, το τμήμα επίπεδης εκτύπωσης offset με μηχανή 70Χ100 για εκτυπώσεις εκδόσεων πολυτελείας και χαμηλότερου τιράζ, τμήμα κυλινδρικής εκτύπωσης υψηλής ταχύτητας για παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων περιοδικών και διαφημιστικών φυλλαδίων, τμήμα κυλινδρικής μηχανής για παραγωγή εφημερίδων, το τμήμα βιβλιοδεσίας με μηχανή κόλλας, μηχανές βιβλιοδεσίας καρφίτσας, διπλωτικές και κοπτικές μηχανές, καθώς και τμήμα συσκευασίας για σελοφάν και ενθετική μηχανή. Με αυτή τη σύνθεση των μηχανών, ο Πρωτέας είναι σε θέση να δίνει ολοκληρωμένες λύσεις σε όλους τους τομείς εκτύπωσης χάρτου, όπως εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, διαφημιστικά ένθετα και καταλόγους, ετήσιες εκθέσεις ημερολόγια και αφίσες.

Εμπορικοί πελάτες του τυπογραφείου είναι οι υπεραγορές Σκλαβενίτης & SPAR, οι εταιρείες Megaelectric, Scandia, Electroline, Stefanis, Ανδρέας Χαραλάμπους, Leroy Merlin, JYSK, Superhome Centre, Mr. Bricolage, Casa di Gusto, Debenhams, Display Art, Mymall, Gan Direct, Hadjiyiannis Paints, Quality Group και πολλοί άλλοι, ενώ έχουν γίνει εργασίες με λήψη προσφορών από το Υπουργείο Παιδείας για διδακτικά βιβλία, Υφυπουργείο Τουρισμού, CYTA, τράπεζες και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Επίσης τυπώνονται επί καθημερινής βάσεως οι εφημερίδες Ο Φιλελεύθερος, Cyprus Mail, SUN, καθώς και αριθμός εβδομαδιαίων και μηνιαίων εφημερίδων όπως η Σημερινή, Οικονομική Καθημερινή, Λεμεσός, 24 Ώρες, Φωνή της Πάφου, Λακεδαίμων, Κερυνειώτικη Ηχώ, Pafos Post και Vestnik Kypra, καθώς και περιοδικά όπως MUST, Auto trader, Νόμισμα.

Όλες οι εκδόσεις σημαντικών βιβλίων του Φιλελευθέρου παρήχθησαν ή συμπαρήχθησαν στο τυπογραφείο. Εκδόσεις όπως «Η Κυπριακή Δημοκρατία», «Μεγάλοι Κύπριοι», «Ιστορία της Κύπρου για Παιδιά», όπως και όλες οι εκδόσεις της σειράς «Βιβλιοθήκη Γεύσης» και άλλες εκδόσεις που τυπώνονται ανά καιρούς. Επίσης επί εβδομαδιαίας βάσης τυπώνονται τα περιοδικά του Ομίλου Tv Mania, Down Town, Φιλgood, Χρυσές Συνταγές, αλλά και τα Taste, Omikron, Forbes, Insider, Συνθέσεις. 

Πέραν της συνεχούς ανάπτυξης η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του τυπογραφείου έχουν υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση σκεφτόμενοι το μέλλον των παιδιών μας. Από την αρχή της λειτουργίας του, το τυπογραφείο σέβεται πλήρως το περιβάλλον, ανακυκλώνοντας τα χρησιμοποιημένα υλικά. Έχει προβεί σε συμφωνία με εταιρείες ανακύκλωσης χάρτου και μετάλλου για αξιοποίηση των υλικών, καθώς και εταιρείες διαχείρισης βιομηχανικών λυμάτων για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ

Η πρώτη επαφή με τον πελάτη μπορεί να γίνει κατ’ ιδίαν. Το προσωπικό διοίκησης και προσφορών παρέχει όλες τις πιθανές λύσεις και συμβουλές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Ακολούθως μέσω της τεχνολογίας όλο το υλικό που θα τυπωθεί αποστέλλεται μέσω διαδικτύου. Η εξυπηρέτηση των πελατών μας γίνεται στον γρηγορότερο δυνατό χρόνο και πάλι αυτό κατόπιν συνεννοήσεως για τους χρόνους παράδοσης αναλόγως και των εργασιών που πρέπει να τύχει το κάθε είδος εντύπου για να φτάσει στην τελική του μορφή.

Οι πελάτες μας βρίσκονται στο επίκεντρο των στόχων μας και η ικανοποίησή τους είναι σημαντική για εμάς. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην επικοινωνία και προσπαθούμε μέσα στα μέτρα του δυνατού να προστατεύσουμε με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τόσο τους ιδίους όσο και την εταιρεία μας.  Αυτό είναι που καθημερινά κερδίζει την όλο και αυξανόμενη εμπιστοσύνη των δικών μας πελατών όσο και νέων οι οποίοι έρχονται κοντά μας για την εξυπηρέτηση των εκτυπωτικών τους αναγκών. Είναι μεγάλο κατόρθωμα στη σημερινή κοινωνία οι πελάτες σου να είναι και οι αντιπρόσωποι και διαφημιστές σου σε άλλους πιθανούς πελάτες, κάτι το οποίο κερδίσαμε σαν τυπογραφείο με τη σκληρή δουλειά μας, την επίγνωση των ευθυνών μας και τη φιλική εξυπηρέτηση που προσφέρουμε.
 
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ

Το τυπογραφείο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Πέρα Χωρίου Νήσου. Η επιλογή της τοποθεσίας στη συγκεκριμένη περιοχή έγινε κατόπιν μελέτης. Βρίσκεται δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λεμεσού με άμεση πρόσβαση σε όλες τις επαρχίες. Επίσης είναι δίπλα από το πρακτορείο διανομής Κρόνος για να γίνεται τάχιστα η παράδοση των εφημερίδων και περιοδικών για διανομή.

Είναι στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, Βιομηχανική περιοχή Νήσου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 22-479000, Φαξ: 22-479202, email: info@proteaspress.com.cy

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...