Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 9 Μαρτίου 2023, η παρουσίαση της μελέτης της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) «Προβλέψεις ζήτησης και προσφοράς εργατικού δυναμικού στην κυπριακή οικονομία 2022-2032». Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του διαρκώς μεταβαλλόμενου τοπίου στην αγορά εργασίας, αλλά και η προώθηση της αξιοποίησης της μελέτης για τη χάραξη πολιτικών, από τους αρμόδιους φορείς όπως είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στην παρουσίαση που έγινε στα γραφεία της ΑνΑΔ, παρέστησαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κύριος Γιάννης Παναγιώτου, καθώς και εκπρόσωποι σχετικών φορέων και κοινωνικών εταίρων. 

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εστίασε στη σημασία της διά βίου μάθησης.  Ο Υπουργός τόνισε πως στις μέρες μας, οι οποίες χαρακτηρίζονται από συνεχείς και ραγδαίες αλλαγές, ο κάθε επαγγελματίας πρέπει να ανανεώνει διαρκώς τις γνώσεις και δεξιότητές του, για να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις νέες απαιτήσεις.  Επίσης, ο Υπουργός συνέδεσε τα αποτελέσματα της μελέτης με τα όσα πρέπει να γίνουν μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου, για την περίοδο 2021-2026.

Ακολούθησε με δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑνΑΔ κύριος Δημήτρης Κιττένης, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανάφερε πως η μελέτη αξιοποιείται από πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και υπηρεσίες που ασχολούνται με το θέμα του προγραμματισμού του ανθρώπινου δυναμικού και της επαγγελματικής καθοδήγησης των νέων της Κύπρου, καθώς και από φορείς διαμόρφωσης πολιτικής στον τομέα της εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης.

Η εκδήλωση, κορυφώθηκε με την αναλυτική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση της μελέτης από τον κύριο Στέλιο Μυτίδη, Λειτουργό Ανθρώπινου Δυναμικού 1ης Τάξης και από την παρουσίαση του διαδικτυακού εργαλείου με τις προβλέψεις σε κάθε ένα από τα 309 επαγγέλματα της κυπριακής οικονομίας από τον κύριο Αλέξη Ιωάννου, Λειτουργό Ανθρώπινου Δυναμικού.

Τόσο η μελέτη όσο και οι αναλυτικές προβλέψεις για το κάθε επάγγελμα, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑνΑΔ (https://www.anad.org.cy/) για όλους τους ενδιαφερομένους.