Σφίγγει ο κλοιός για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, στην πολύκροτη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα εφόδους στα σπίτια του Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, από τις 13:00 σήμερα το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα διεξήχθη εξονυχιστικός έλεγχος στο σπίτι όπου έμεναν ο Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, πάνω από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό.

Επίσης, η Οικονομική Αστυνομία κάνει έλεγχο και σε άλλα σπίτια στα οποία ενδέχεται να βρεθούν πειστήρια για τις οικονομικές συναλλαγές τόσο της οργάνωσης όσο και των ηγετών της.

Ήδη η Οικονομική Αστυνομία έχει συλλέξει υλικό από τις εφόδους που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης, προκειμένου να μη χαθούν τυχόν επιβαρυντικά στοιχεία. Το υλικό αυτό, όπως βιβλία εσόδων-εξόδων, έγγραφα κ.ά., σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, θα ζητηθεί τις προσεχείς ημέρες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να μελετηθούν και στη συνέχεια να δοθεί παραγγελία για τη διερεύνηση συγκεκριμένων αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεστεί.

Τα στοιχεία που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν και θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο νέας προκαταρκτικής εξέτασης που θα εστιάσει στα οικονομικά πεπραγμένα εμπλεκομένων προσώπων που είχαν καίριο ρόλο στην λειτουργία της ΜΚΟ.

Έτσι, με βάση το υλικό που θα σταλεί από την Oικονομική Αστυνομία, η Εισαγγελία ενδέχεται να ερευνήσει για πιθανές αξιόποινες πράξεις, όπως εκείνες που αφορούν φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Έως τώρα οι έρευνες της Oικονομικής Aστυνομίας εστιάζουν στην ανεύρεση στοιχείων που να σχετίζονται με αδικήματα όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δεν αποκλείεται όμως στο πλαίσιο νέας εισαγγελικής έρευνας να διευρυνθεί το πεδίο της έρευνας και να περιληφθούν αδικήματα όπως απιστία, υπεξαίρεση, απάτη κ.ά.

Παράλληλα, στοιχεία για τα οικονομικά της Κιβωτού αναμένεται να αντληθούν και από τον διαχειριστικό έλεγχο. Το νέο ΔΣ της Κιβωτού, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει έρθει σε επαφή με την Εισαγγελία για τυπικά θέματα, έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

Συνεχίζεται η έρευνα της Εισαγγελίας Ανήλικων για τις καταγγελίες

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι εισαγγελείς ανηλίκων Κοπελάκη και Τσιχλή για περιστατικά σωματικής κακοποίησης και ασέλγειας, ακόμα ένας πρώην εργαζόμενος κατέθεσε σήμερα. Φέρεται να επανέλαβε όσα έχουν πει και άλλοι συνάδελφοί του τις προηγούμενες ημέρες για περιστατικά σωματικής κακοποίησης σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνται στην Κιβωτό.

Το προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να διαβιβαστούν στην Αθήνα συναφείς δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε Βόλο και Ιωάννινα, ώστε να συσχετιστούν με την έρευνα της εισαγγελίας ανηλίκων.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Σήμερα, εξάλλου, στη δέσμευση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και των γονέων του ιερέα προχώρησε η ανεξάρτητη Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν σε τράπεζες τα ανωτέρω πρόσωπα, ακόμα και των λογαριασμών του πατέρα του ιερέα, παρότι έχει αποβιώσει, προκειμένου αφενός να περάσουν από… κόσκινο τις τραπεζικές κινήσεις των τελευταίων ετών και αφετέρου για να μην υπάρξουν μεταφορές κεφαλαίων όσο διαρκούν οι έρευνες των Αρχών.

Η δέσμευση δεν αφορά εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία της Οργάνωσης, ωστόσο οι ελεγκτικές αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα οικονομικά της Κιβωτού, χορηγίες κ.ά.

iefimerida.gr