Πίσω στο σχολείο τους βρέθηκαν χθες οι μαθητές του 20ού Δημοτικού Σχολείου της Λεμεσού, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι δεν νόσησαν με κορωνοϊό, μετά και τη διασπορά του ιού εντός της σχολικής τους μονάδας. Το σχολείο μετά από μερικές μέρες που παρέμεινε κλειστό, επαναλειτούργησε χθες για όσα παιδιά και εκπαιδευτικούς διαπιστώθηκε ότι είναι αρνητικοί στην Covid-19. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλωσε η αλυσίδα μετάδοσης στο Δημοτικό

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω σχολείο, εντοπίστηκε πριν από μερικές μέρες αλυσίδα κρουσμάτων, η οποία έφτασε περίπου τα 35, με αποτέλεσμα και αρκετά άλλα παιδιά να δηλωθούν ως στενές επαφές και να τεθούν άμεσα σε περιορισμό. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, μιλώντας χθες στο κρατικό ραδιόφωνο, τα παιδιά που δεν είναι επαφές κρουσμάτων επέστρεψαν κανονικά στα μαθήματά τους, ενώ παράλληλα, σημείωσε ότι στην είσοδο του σχολείου βρισκόταν από το πρωί συνεργείο δειγματοληψίας το οποίο πραγματοποίησε rapid test στα παιδιά που έχουν τη συγκατάθεση των γονέων τους. 

Σημειώνεται ότι κανονικά λειτούργησε και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κασσιανού στη Λευκωσία, για τα παιδιά που έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε διαγνωστικό τεστ. 

Αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στα υπόλοιπα σχολεία, οι αρμόδιοι που παρακολουθούν την κατάσταση, επισημαίνουν ότι είναι μεμονωμένα.