Προς τη συριακή πόλη Κομπάνι κατευθύνεται μονάδα της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας, η οποία έχει ήδη διασχίσει τις ανατολικές ακτές του Ευφράτη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της χθεσινοβραδινής συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας για το καθεστώς στη βορειοανατολική Συρία.

Στο μεταξύ, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία εχει ήδη αναπτυχθεί στα βορειοανατολικά της Μανμπίτζ, η οποία μέχρι πρότινος αποτελούσε προπύργιο των Κούρδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόσχα κατά ΗΠΑ: Εγκατέλειψαν τους Κούρδους στη Συρία

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο ρωσικός και ο τουρκικός στρατός θα ξεκινήσουν άμεσα κοινές περιπολίες σε βάθος 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Παράλληλα, η Συρία καλείται να διασφαλίσει την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τη συρο-τουρκική μεθόριο.

Την ίδια ώρα, οι Κούρδοι μαχητές των YPG – SDF θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει από την περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας σε διάστημα 150 ωρών. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή του Καμισλί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσαβούσογλου: Η επιχείρηση στη Συρία έχει μόνο διακοπεί

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Οκτωβρίου, η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση, με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης», στη βόρεια Συρία, με στόχο την απομάκρυνση των Κουρδικών δυνάμεων.

Είχε προηγηθεί η απόφαση των ΗΠΑ για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή, κάτι το οποίο – από πολλούς – αποκωδικοποιήθηκε ως «προδοσία» των μέχρι πρότινος συμμάχων της Ουάσιγκτον.

Πηγή: Philenews/sputniknews.gr