Στήριξη προς τον διευθυντή της Αγγλικής Σχολής δίνουν με επιστολή τους προς την Επιτροπή ESSA εκατοντάδες γονείς μαθητών της Σχολής…

 

Αγαπητή Επιτροπή ESSA, 

Είμαστε μια καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία απαρτίζεται από πέραν των 400 γονέων, που συνεχώς αυξάνεται και επεκτείνεται, υποστηρίζοντας τον διευθυντή του σχολείου, κύριο David Lambon και τις μεταρρυθμίσεις που εισάγει μέσω του προγράμματος «Students First». Θεωρούμε ότι οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις έπρεπε να έχουν ήδη εφαρμοστεί αφού είναι ουσιώδεις για τη διασφάλιση του ακαδημαϊκού προτύπου του σχολείου από τώρα και στο εξής.

Εμείς, οι γονείς που έχουμε μέρισμα στο σχολείο και πληρώνουμε περισσότερο από το 95% των εξόδων του, θεωρούμε ότι ο κύριος Lambon είναι ένας από τους καλύτερους διευθυντές που είχε ποτέ το σχολείο και ο μόνος που έχει το σθένος να προχωρήσει στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.

Έχουμε ειδοποιηθεί για την πρόθεσή σας να προβείτε σε στάση εργασίας, μετά την έναρξη πειθαρχικής έρευνας που αφορά μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού.   

Επιτρέψτε μας, επίσης, να επισημάνουμε ότι οι όποιες ενέργειες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις κατάλληλες νομικές διαδικασίες μέσω της διαμεσολάβησης του υπουργείου Εργασίας και όχι να διαταράξουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. 

Καταγράφουμε τη ψήφο δυσπιστίας σας προς τον διευθυντή και τους βοηθούς του, την οποία θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιεσδήποτε ενέργειες προτίθεστε να κάνετε εναντίον τους.  

Σημειώνουμε επίσης, την απαίτησή σας για άμεση παραίτηση του σιευθυντή, απαίτηση με την οποία οι γονείς που πληρώνουν τους μισθούς σας είναι σθεναρά αντίθετοι. 

Δηλώνουμε έντονα ότι εξαιτίας των ενεργειών σας τα παιδιά θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου, καθώς είναι επικεντρωμένα στην επίτευξη των καλύτερων δυνατών ακαδημαϊκών αποτελεσμάτων, που απαιτεί την πλήρη συγκέντρωσή τους. Σας διαβεβαιώνουμε  ότι η ομάδα γονέων θα υπερασπιστεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα όλων των μαθητών του σχολείου μας. 

Το μέλλον μιας μεγάλης μερίδας μαθητών, εξαρτάται από αυτές τις εξετάσεις και δεν θα αφήσουμε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές προοπτικές στη ζωή. 

Καταδικάζουμε έντονα κάθε ενέργεια που θα επηρεάσει τα παιδιά με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα και ως γονείς έχουμε το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα να υπερασπιστούμε τα παιδιά τους και θα συναντήσετε έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις.

Η διεύθυνση του σχολείου έχει κάθε δικαίωμα να ξεκινήσει οποιαδήποτε πειθαρχική ενέργεια κρίνει απαραίτητη και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει οποιαδήποτε στάση εργασίας ή απεργία εκ μέρους των εκπαιδευτικών.

Επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η διοίκηση του σχολείου βρίσκεται υπό τον διευθυντή και το Διοικητικό Συμβούλιο του σχολείου.

Να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους θέτουν σε προτεραιότητα τους μαθητές του σχολείου και θα συνεχίσουμε να επιβλέπουμε και να παρακολουθούμε στενά την έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, δεν μπορούμε να ανεχθούμε περαιτέρω καθυστερήσεις ή εμπόδια και θα σταθούμε απέναντι σε όποιον το επιχειρήσει.

Με εκτίμηση,

Ομάδα γονέων «Students First»