Κάποιος είπε, ότι γεννηθήκαμε για να κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο. Βαθιά μέσα μας, ο καθένας και όλοι μας, γνωρίζουμε ότι σ’αυτό στοχεύουμε. Κάνουμε όμως όλοι αυτό που πρέπει για να πετύχει ο στόχος μας;

Σεβόμενοι τις Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες και το Διεθνές Δίκαιο, θεωρούμε καταδικαστέα την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Φτάνει πιά η αιματοχυσία. Άνθρωποι σε απόγνωση, φεύγουν από τα σπίτια τους παίρνοντας τα απαραίτητα, πηγαίνοντας σε καταφύγια και υπόγεια  για να προστατευτούν.

Παιδάκια, κλαίνε πανικόβλητα, λέγοντας πώς δεν θέλουν να πεθάνουν. Βλέπουμε εικόνες που σπαράζει η καρδιά μας. Ο φόβος και ο απόλυτος τρόμος, έχουν κυριαρχήσει παντού.

Ο κόσμος της Κύπρου, που ποτέ δεν ξέχασε όσα έζησε τον Ιούλιο του 1974 κατά την εισβολή των Τούρκων, με τις διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες, τους 1.508 αγνοούμενους και πολλές χιλιάδες σκοτωμένους, βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται με πρωταγωνιστή και αυτή τη φορά την αδικία. Βλέπει τον κάθε απλό άνθρωπο, οποιασδήποτε ηλικίας να πληρώνει ακόμη και με την ίδια του τη ζωή για θέματα που δεν ευθύνεται.

Πρόσφυγες, σκοτωμένοι, χαλάσματα, καπνοί. Πληγές που ποτέ δεν θα κλείσουν. Πόνος που ποτέ δεν θα σβήσει, μονάχα γίνεται συνήθεια, που την κουβαλάει ο καθένας μέσα του και ζεί μαζί της.

Φτάνει πιά. Ας βρούν άλλο τρόπο να λύνουν τις διαφορές τους αυτοί που κρατάνε τις τύχες των ανθρώπων στα χέρια τους.

Η Παναγία η Γοργοεπήκοος, ας κάνει το θαύμα της να σταματήσει αυτός ο πόλεμος και να επικρατήσει ειρήνη σε όλο τον κόσμο.