Την κοινότητα Ομόδους επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές κ. Φωτεινή Τσιρίδου και κ. Νίκο Σύκα αλλά και στελέχη του κόμματος όπως και του δημοτικού συμβουλίου Λεμεσού. Ο κ. Νεοφύτου, ξεναγήθηκε σε οινοποιεία όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την παραγωγική διαδικασία του κρασιού, δηλώνοντας από τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Ληνός τα εξής:

«Βρίσκομαι σ’ ένα από τα έξι οινοποιεία παγκόσμια που παράγουν μπλε κρασί. Θέλω να συγχαρώ τον Ηρόδοτο, τον πατέρα, και τα τρία του παιδιά, τον Γιώργο, τον Νικόλα και τον Θεόδωρο, που συνεχίζουν τη σκυτάλη. Από τα πρώτα οινοποιεία τοπικά στην Κύπρο, όπως μου έχουν εξηγήσει ξεκίνησαν την παραγωγή κρασιού το 1987 και έχτισαν το οινοποιείο το 1995. Είναι παραδείγματα προς μίμηση. Πρώτον γιατί κρατιούνται στις ρίζες τους, σε αυτή την όμορφη περιοχή του Ομόδους. Το πανέμορφο Όμοδος, οι αμπελώνες αλλά και σιγά-σιγά να φτιάχνουμε το ποιοτικό κρασί, να δημιουργούνται μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που βοηθούν την τοπική οικονομία, την τοπική κοινωνία, κρατούν τον κόσμο, τους νέους στις παραδόσεις και στα χωριά τους. Εδώ το όμορφο Όμοδος όπως με έχουν πληροφορήσει έχει ήδη εφτά οινοποιεία, αλλά και η καλλιέργεια με την επιμέλεια των αμπελώνων. Σιγά-σιγά φτιάχνεται η καλύτερη Κύπρος από τον ιδρώτα το μεράκι και την εργατικότητα των Κυπρίων. Αγαπητέ Γιώργο, μαζί με τα αδέρφια σου τον Νικόλα και τον Θεόδωρο, τιμάτε τον γέροντα Ηρόδοτο που ήταν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης τοπικού οινοποιείου και στέλνετε πρότυπα προς την κυπριακή κοινωνία».  

Εκ μέρους του οινοποιείου ο κ. Γιώργος Ηροδότου τόνισε τα εξής:

«Όταν τελείωσα τον στρατό ήρθα πάνω, δεν μου πολυάρεσε εμένα αυτή η δουλειά όμως με τον χρόνο την υπεραγάπησα και τη δείχνω και στα αδερφοτέκνια μου και τους ζητώ να την προχωρήσουν κι αυτοί σε κάποια φάση. Μεγαλώνουμε την επιχείρηση καλλιεργώντας αμπελώνες, να μην τους αφήσουμε να εγκαταλειφθούν. Μαζεύουμε την πρώτη ύλη, θέλουμε να είναι η δική μας, να μην την αγοράζουμε παρόλο που οι τιμές είναι ψηλές όταν καλλιεργούμε τους δικούς μας αμπελώνες, όμως ο στόχος μας είναι να τους κρατήσουμε για να βρίσκουμε την πρώτη ύλη.

Τώρα έχουμε κατασκευάσει ένα νέο προϊόν στην Κύπρο, πρώτοι και έκτοι στον κόσμο, είναι ένα κρασί μπλε. Είναι φυσικό χρώμα, παράγεται από την κυπριακή ποικιλία ξυνιστέρι και ο χρωματιστός του γίνεται από τα στέμφυλα των κόκκινων σταφυλιών. Προσδοκούμε να έχουμε μια ανοδική πορεία στις πωλήσεις μας λόγω αυτής της πρωτότυπης ιδέας που έχει αγκαλιαστεί από την Κύπρο, την Ευρώπη μέχρι και την Ασία».