Μεγάλο ατόπημα χαρακτηρίζει ο Γιώργος Βαρνάβα την πρόταση του Μαρίνου Σιζόπουλου, να καλέσει τους συναγωνιστές του, οι οποίοι προσέφυγαν στο Δικαστήριο να παρευρεθούν ενώπιον του λεγόμενου Εκτάκτου Παγκύπριου Συνεδρίου, για να καταθέσουν στο πλαίσιο μιας δημόσιας και διαφανούς συζήτησης τις θέσεις τους για το Μητρώου του Κινήματος. Χαρακτηρίζοντας παράλληλα, την εν λόγω πρόταση ως σπασμωδική.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Γιώργου Βαρνάβα

Για ακόμη μία φορά ο Μαρίνος Σιζόπουλος ενεργεί αντικαταστατικά. Παρόλο του ότι θέλησε να επιδείξει σεβασμό στην απόφαση του δικαστηρίου και να αναστείλει το Τακτικό Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο, ως και το διάταγμα του δικαστηρίου απαιτεί, επικαλούμενος το Άρθρο 30, παράγραφος 2 του Καταστατικού, συγκαλεί Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο, χωρίς όμως να κάνει αναφορά και στην παράγραφο 5 του  Άρθρου 30, η οποία αναφέρει «Η προκήρυξη του Συνεδρίου πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον 4 μήνες πριν από την ημερομηνία πραγματοποίησης του και το συνεδριακό υλικό να φτάνει στις τοπικές οργανώσεις τουλάχιστον 2 μήνες πριν». Η αναφορά στην συγκεκριμένη παράγραφο σε συνέδριο εννοεί Τακτικό ή Έκτακτο.

Εάν ο Μαρίνος Σιζόπουλος δεν επιθυμούσε η όλη κατάσταση να φτάσει στα άκρα, με αποκορύφωμα την προσφυγή συναγωνιστών στο Δικαστήριο, οπού ο ίδιος με την συμπεριφορά του και την επιμονή του τους υποχρέωσε να το πράξουν,  ώστε να ζητήσουν τον έλεγχο του Μητρώου των Μελών, τότε ο Μαρίνος Σιζόπουλος  θα αποδεχόταν τις δικές μου προσωπικές εκκλήσεις για έλεγχο του Μητρώου, θα σεβόταν την βούληση των 37 συναγωνιστών οι οποίοι υπέγραψαν για σύγκλιση έκτακτης Συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής με μοναδικό θέμα τον έλεγχο του Μητρώου των Μελών ενώπιον της, και την οποία ο ίδιος απέτρεψε για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, όπως επίσης θα ανταποκρινόταν θετικά και θα συναινούσε μετά τις 3 επιστολές τις οποίες του απέστειλε ο Γραμματέας της Κ.Ε,  στις οποίες του υποδείκνυε ότι υπάρχει παραποίηση και πλαστογράφηση του Μητρώου και ότι αυτό θα έπρεπε να τύχει ελέγχου.

 

Είναι η δική του επιμονή και η μη συναίνεση του, στον έλεγχο του Μητρώου Μελών του Κινήματος, βάση του οποίου θα διεξάγονταν οι εκλογικές διαδικασίες, που οδήγησαν τους συναγωνιστές, ως τελευταία επιλογή την οποίαν είχαν, αφού εξάντλησαν όλες τις προσπάθειες εσωκομματικά,  στο να προσφύγουν στο δικαστήριο.

Βάση των πιο πάνω, την πλήρη ευθύνη για το τι συμβαίνει σήμερα στο Κίνημα, και την μη διεξαγωγή του Τακτικού Εκλογικού Συνεδρίου, την φέρει ο ίδιος ο Μαρίνος Σιζόπουλος και οι άνθρωποι οι οποίοι τον περιστοιχίζουν.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος με την ανακοίνωση του καλεί τους συναγωνιστές οι οποίοι προσέφυγαν στο Δικαστήριο να παρευρεθούν ενώπιον του λεγόμενου Εκτάκτου Παγκύπριου Συνεδρίου, για να καταθέσουν στο πλαίσιο μιας δημόσιας και διαφανούς συζήτησης τις θέσεις τους για το Μητρώου του Κινήματος.

Θεωρώ ως μεγάλο ατόπημα την συγκεκριμένη πρόταση γιατί ο ίδιος θα έπρεπε να γνωρίζει,  ως Πρόεδρος ενός Κοινοβουλευτικού Κόμματος,  ότι όταν ένα θέμα βρίσκεται προς εκδίκαση ενώπιον του δικαστηρίου ποτέ δεν διεξάγεται δημόσια συζήτηση γιατί αυτή μπορεί να επηρεάσει  την δικαστική διαδικασία.

 Αρχήν την οποία εφαρμόζει η Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ο ίδιος υπηρετεί, δηλαδή όταν  ένα θέμα βρίσκεται ενώπιον της Βουλής προς συζήτηση, όμως παράλληλα για το ίδιο θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία, τότε η Βουλή ποτέ δεν το θέτει προς συζήτηση ενώπιον της  για τους λόγους που έχω αναφέρει πιο πάνω.

Θεωρώ την κίνηση αυτή του Μαρίνου Σιζόπουλου ως μια  σπασμωδική κίνηση, η οποία το μόνο που μπορεί να προξενήσει, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο είναι μεγαλύτερη εσωστρέφεια και ζημιά στο Κίνημα.

Άποψη μου είναι ότι όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε το διάταγμα του Δικαστηρίου και να  αναμένουμε τις αποφάσεις του τις οποίες  και θα πρέπει να σεβαστούμε.

Προσωπικά δεν θα συμβάλω στην περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος του οποίου επικρατεί σήμερα ανάμεσα στα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος μας.

Θα αναμένω, χωρίς να συμμετέχω σε διαδικασίες οι οποίες θα δυναμιτίσουν περισσότερο το κλίμα, και θα  σεβαστώ τις οποιεσδήποτε αποφάσεις του δικαστηρίου μετά και από την εξέταση των θεμάτων που έχουν θέσει ενώπιον του οι συναγωνιστές οι οποίοι προσέφυγαν σε αυτό.