Σε επιφυλακή για αρκετά πλαστά χαρτονομίσματα των είκοσι ευρώ που κυκλοφορούν στη Λεμεσό βρίσκεται το ΤΑΕ Λεμεσού μετά και τις 6 καταγγελίες που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα από ιδιοκτήτες περιπτέρων. Όπως πληροφορείται ο «Φ», καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό άλλων περιπτέρων των οποίων οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές ξεγελάστηκαν από επιτήδειους.

Στα χέρια του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού βρίσκεται 20χρονος ο οποίος παραδέχθηκε ότι είναι το πρόσωπο που έδωσε πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ σε ανήλικο με σκοπό να αγοράσει προϊόντα από περίπτερα και να του επιστρέψει τα ρέστα.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 20χρονου όταν ανήλικος μετέβη το πρωί της Πέμπτης σε περίπτερο και αφού αγόρασε τσιγάρα και καφέ πλήρωσε με πλαστό χαρτονόμισμα 20 ευρώ και πήρε ρέστα. Ο 17χρονος έφυγε από τον χώρο και ο περιπτεράς διαπίστωσε πως το 20ευρω ήταν πλαστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φυλάκιση 2 χρόνων σε 66χρονο για παιδικό πορνογραφικό υλικό

Δύο ώρες μετά ο 17χρονος μετέβη εκ νέου στο περίπτερο οπού ζήτησε να αγοράσει τσιγάρα και πλήρωσε ξανά με πλαστό χαρτονόμισμα. Ο περιπτεράς ωστόσο αντιλήφθηκε ότι ήταν πλαστό και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού μετέβησαν στη σκηνή και μετέφεραν τον νεαρό στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου στην παρουσία των γονιών του και δικηγόρου του, ο ανήλικος ανέφερε πως τα χαρτονομίσματα του τα έδωσε 20χρονος για να πάει στο περίπτερο, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι ήταν πλαστά. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 17χρονου δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε.

Στη συνέχεια συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα ο 20χρονος και σε έρευνα στην οικία του εντοπίστηκαν άλλα δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Ο 20χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο 4 ημερών. Σε κατάθεσή του ανέφερε πως τα πλαστά χαρτονομίσματα του τα έδωσε αλλοδαπός. Αντιμετωπίζει τα αδικήματα της παραχάραξης χαρτονομισμάτων, κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις ενώ αναζητεί και άλλα πρόσωπα ως συνεργούς στις υποθέσεις των πλαστών χαρτονομισμάτων.