Μέλη της ειδικής ομάδας δράσης κατά της παγίδευσης πουλιών (CAT), της αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, παρουσίασαν τα αποτελέσματα και το σχέδιο δράσης τους σε ένα διεθνές σεμινάριο που διοργανώθηκε από τον ‘Bird Life Cyprus’.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΒΒ, στο διαδικτυακό σεμινάριο, το οποίο παρακολούθησαν ενδιαφερόμενοι από ολόκληρη την Ευρώπη, ανακοινώθηκε πως η αστυνομία των Βάσεων κατάφερε να μειώσει σχεδόν κατά 95% την παράνομη παγίδευση αμπελοπουλιών. Τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας, δείχνουν μια  μείωση κατά 98% στη χρήση διχτυών και μια  μείωση κατά 93% στον αριθμό των καλαμιών, που βρέθηκαν σε γνωστές περιοχές παγίδευσης.

Ο Βοηθός Διευθυντής της Αστυνομίας των Β.Β Δεκέλειας, Ανδρέας Πιτσιλλίδης, είπε ότι  θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση αυτής της παράνομης δραστηριότητας, εφαρμόζοντας μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής στις δραστηριότητες παγίδευσης πουλιών και στοχεύουμε να την μειώσουμε ακόμη περισσότερο. Ελπίζουμε ότι θα εξαλείψουμε το πρόβλημα συνεργαζόμενοι με τους βασικούς μας εταίρους και με Μη- Κυβερνητικές Οργανώσεις, κατέληξε.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ